Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests, λόγω του δυναμικού ισολογισμού - Τα κρυφά σημεία

Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests, λόγω του δυναμικού ισολογισμού - Τα κρυφά σημεία
Οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες αντισταθμίστηκαν από την απόφαση να συμπεριληφθούν στα stress tests τα restructuring plans
Oι τέσσερις ελληνικές τράπεζες πέρασαν επιτυχώς τη δοκιμασία των stress tests της ΕΚΤ, σχολιάζει η Goldman Sachs, αποτιμώντας τις χθεσινές ανακοινώσεις σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "AQR / test: sharp improvement in transparency; capital debate unlikely to end".
Όπως τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες αντισταθμίστηκαν από την απόφαση να συμπεριληφθούν στα stress tests τα σχέδια αναδιάρθρωσης (restructuring plans) των ελληνικών τραπεζών.
Mπορεί στην προσέγγιση του στατικού ισολογισμού, οι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στη διαδικαδία, να απέτυχαν, όμως είναι γεγονός πως, σύμφωνα με τον δυναμικό ισολογισμό, εξαλείφθηκαν τα κεφαλαιακά κενά για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για τη Goldman Sachs, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στα stress tests, είναι το εξής: Στα αποτελέσματα δεν συμπεριλήφθηκαν τα οφέλη από τον αναβαλλόμενο φόρο.
Όπως τονίζουν, επίσης, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, αν η διαδικασία αξιολόγησης (AQR) των ελληνικών τραπεζών δρομολογηθεί με βάση τους κανόνες που επιβάλλει η Επιτροπή της Βασιλείας, με όριο το 10%, τότε οι ελληνικές τράπεζες δεν θα περνούσαν τη δοκιμασία.









www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης