Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Τέλη του 2014 ή αρχές του 2015 η ΕΚΤ θα αποφασίσει τις αγορές κρατικών ομολόγων

tags :
Citigroup: Τέλη του 2014 ή αρχές του 2015 η ΕΚΤ θα αποφασίσει τις αγορές κρατικών ομολόγων
Οι συνθήκες στην αγορά θα επιβάλουν την ανάληψη περαιτέρω δράσης
Στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015 αναμένει η Citigroup από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς τίτλων, καθώς οι συνθήκες στην αγορά θα επιβάλουν την ανάληψη περαιτέρω δράσης.
Ειδικότερα, στην 5σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Will the ECB do a BoJ? Unlikely at the Nov meeting, in our view" (Θα αναλάβει η ΕΚΤ δράση όπως η BoJ; Απίθανο στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την άποψη μας), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Citigroup πιστεύει ότι στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου η ΕΚΤ θα ακολουθήσει την τακτική της λεκτικής δέσμευσης για τη στήριξη της οικονομίας.
Σύμφωνα με την Citigroup η έντονη αδυναμία επιβεβαίωσης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό πιθανόν να αντιπροσωπεύει μια σοβαρή πρόκληση για την αξιοπιστία της ΕΚΤ.
Επίσης, πιστεύει ότι η ΕΚΤ θα δηλώσει την ικανοποίηση της για την ανοδική πορεία του δείκτη πληθωρισμού, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα βοηθήσει να αυξηθεί ο δείκτης μεσοπρόθεσμα.
Τι θα συμβεί όμως στη συνέχεια;
Ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός και η εύθραυστη οικονομική δραστηριότητα θα εντείνει τους κινδύνους για την οικονομία.
Γι' αυτό το λόγο η Citigroup θα αναγνωρίσει την απειλή της σταθερότητας των τιμών και θα αποφασίσει να διευρύνει τον κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων που θα αγοράζει, περιλαμβάνοντας κρατικά ομόλογα πιθανότατα στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης