Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Βελτιώνονται τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών - Αβεβαιότητα από τα AQR

Deutsche Bank: Βελτιώνονται τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών - Αβεβαιότητα από τα AQR
Για το γ' 3μηνο του 2014 η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Alpha Bank θα ανακοινώσει ζημίες 37 εκατ. ευρώ, οι ζημίες της ΕΤΕ θα είναι 13 εκατ. ευρώ, της Eurobank στα 254 εκατ. ευρώ και της Πειραιώς στα 213 εκατ. ευρώ
Βελτίωση αναμένει η Deutsche Bank να δείξουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των ελληνικών τραπεζών, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, διατηρώντας έτσι τη σύσταση buy (αγορά) για τις 4 συστημικές τράπεζες.
Στην 13σέλιδη ανάλυση της με τίτλο Solid progress in core profitability, but AQR generates risk cost uncertainty (Σταθερή βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας, αλλά τα αποτελέσματα των AQR δημιουργούν αβεβαιότητα για το κόστος κινδύνου), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Deutsche Bank αναμένει τα αποτελέσματα να επιβεβαιώσουν τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους και τη βελτίωση στα προ προβλέψεων κέρδη.
Επίσης, αναμένει τα οργανικά έσοδα να αυξηθούν κατά 4% σε τριμηνιαία βάση, αντανακλώντας το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τις περαιτέρω βελτιώσεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον.
Σε περίπτωση που ενταθούν οι προσπάθειες ελέγχου του κόστους θα πρέπει να δούμε αύξηση 32% σε ετήσια βάση των προ προβλέψεων κερδών.
Η Deutsche Bank, αν και αναμένει τον σχηματισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων να συνεχίσει την επιβράδυνσή του, το κόστος του κινδύνου θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων ποιότητας ενεργητικού (AQR) που διενήργησε πρόσφατα η ΕΚΤ.
Με τα τεστ αντοχής που επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ανάγκες για πρόσθετα κεφάλαια, καθώς και με τις αποτιμήσεις τώρα κάτω από το 0,8x το 2014, η γερμανική τράπεζα βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες.
Παράλληλα, η Deutsche Bank βλέπει το περιβάλλον χρηαμτοδότησης των ελληνικών τραπεζών να βελτιώνεται, ενισχύοντας τα περιθώρια κέρδους επί του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού.
Ένα ευρύ φάσμα των δεικτών μακροοικονομικής δραστηριότητας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, η οποία είναι υποστηρικτική της ανάπτυξης των εσόδων και της επιβράδυνσης του ρυθμού σχηματισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου και των συνεργειών που έχουν προωθηθεί θα βελτιώσουν περαιτέρω το κόστος.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τα οποία θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται από σήμερα, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η Alpha Bank θα ανακοινώσει ζημίες 37 εκατ. ευρώ, οι ζημίες της ΕΤΕ θα είναι 13 εκατ. ευρώ, της Eurobank στα 254 εκατ. ευρώ και της Πειραιώς στα 213 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις για τις 4 τράπεζες:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης