Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman - Συστήνει αγορά για ΕΤΕ και Alpha

Μειώνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman - Συστήνει αγορά για ΕΤΕ και Alpha
Αναμφισβήτητα καλύτερο από το αναμενόμενο το αποτέλεσμα των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες
Σε μείωση των τιμών στόχου των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Goldman Sachs σήμερα, διατηρώντας τη σύσταση buy (αγορά) για Alpha Bank και Εθνική και τη σύσταση neutral (ουδετερότητα) για Πειραιώς και Eurobank.
Πιο συγκεκριμένα, η Goldman Sachs μείωσε την τιμή στόχο στα 0,70 ευρώ για την Alpha Bank, από 0,82 ευρώ προηγουμένως, στα 2,55 ευρώ για την Εθνική, από 3,15 ευρώ προηγουμένως, στα 1,40 ευρώ για την Πειραιώς, από 1,70 ευρώ προηγουμένως, και στα 0,32 ευρώ για την Eurobank, από 0,38 ευρώ προηγουμένως.
Στην 23σέλιδη σημερινή ανάλυση με τίτλο "AQR/test: Sharpening the focus #3: Greece – positive outcome offset by rising market risks" (AQR/stress test: Αυξήστε την προσοχή Νο 3: Ελλάδα - θετικά συμπεράσματα από την αύξηση των κινδύνων της αγοράς) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs, αποτιμά θετικά τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ χωρίς να χρειαστεί να αντλήσουν πρόσθετα κεφάλαια.
Μάλιστα, όπως τονίζει, το θετικό αποτέλεσμα αποτελεί σημαντικό ακρογωνιαίο λίθο που περιορίζει τους κινδύνους απομειώσεων (dilution risks) μελλοντικά.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής έχουν μέχρι στιγμής αντισταθμίσει τις χαμηλές επιδόσεις των τιμών των τραπεζικών μετοχών που οφείλεται κυρίως στην αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας.
Σύμφωνα με την ίδια, τα τρία συμπεράσματα είναι:
(1) Όλες οι τράπεζες περνούν: Ο κίνδυνος dilution μειώνεται
Όλες οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν τις ασκήσεις χωρίς πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Μάλιστα, στα αποτελέσματα δεν συμπεριελήφθησαν τα οφέλη από την μετατροπή της αναβαλλόμενης φορολογίας σε πιστωτική απαίτηση.
(2) Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας δείχνουν να σταθεροποιούνται
(3) Οι έλεγχοι ενεργητικού (AQR) επιβεβαιώνουν στο μεγαλύτερο μέρος τους τα ευρήματα των ελέγχων της Blackrock
Ως αποτέλεσματα των παραπάνω η αξιοπιστία του κλάδου ενισχύεται.
Η Goldman Sachs διατηρεί στα top picks της την Alpha Bank και την Εθνική, με περιθώριο ανόδου 27-31% το επόμενο 12μηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης