Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οκτώ αναλυτές επικροτούν τις κινήσεις του M. Draghi - «Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κέρδισε ακόμη μία μάχη»

tags :
Οκτώ αναλυτές επικροτούν τις κινήσεις του M. Draghi - «Ο επικεφαλής της ΕΚΤ κέρδισε ακόμη μία μάχη»
Για επιτεύγματα του M. Draghi κάνουν λόγο οι αναλυτές, αποτιμώντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο διοικητής της ΕΚΤ
Ο Mario Draghi είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οκτώ αναλυτές, οι οποίοι μιλώντας στη Wall Street Journal, διαμηνύουν πως «ο επικεφαλής της ΕΚΤ κέρδισε ακόμη μία σκληρή μάχη».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο M. Draghi αποσαφήνισε πως χαίρει της στήριξης των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου, διαψεύδοντας τα σενάρια περί εσωτερικής ρήξης.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η ΕΚΤ στοχεύει να επαναφέρει τον ισολογισμό της στα επίπεδα του 2012, γεγονός που σηματοδοτεί μία αύξηση των assets, της τάξης των 1 τρισ. ευρώ.
Αποτιμώντας την «επίδοση» του M. Dradghi, οκτώ αναλυτές καταθέτουν το δικό τους σχόλιο:
AXA Investment Managers: Διαθέτοντας λίγα θετικά στοιχεία στα χέρια του, ο M. Draghi κατάφερε να διαψεύσει τις φήμες και να καταστήσει σαφές πως η ΕΚΤ θα προβεί στην υιοθέτηση νέων μέτρων.
Santander: Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Η ανάπτυξη είναι αδύναμη και ο πληθωρισμός εξαιρετικά χαμηλός. Επομένως, η δράση της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων ηγετών είναι μονόδρομος.
Schroders: Ο M. Draghi κατέρριψε κάθε υποψία ρήξης στο εσωτερικό της ΕΚΤ. Αυτό με τη σειρά του, εμπνέει την πεποίθηση πως η ΕΚΤ πραγματικά ετοιμάζεται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων.
Aberdeen Asset Management: Είμαστε πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην αγορά κρατικών ομολόγων. Ο M. Draghi κέρδισε ακόμη μία σημαντική μάχη, στον αγώνα για την ενεργοποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης.
Citigroup: Ο Μ. Draghi απέρριψε τις ανησυχίες και διαβεβαίωσε την κυριαρχία του στους κόλπους της ΕΚΤ.
BBH: O M. Draghi έκανε σωστά τη δουλειά του, προλειαίνοντας το έδαφος για τη λήψη νέων μέτρων.
Investec Wealth & Investment: Η ρητορική του M. Draghi κατάφερε να παράσχει σημαντική στήριξη στην αγορά assets.
Prudential Fixed Income: Ο M. Draghi επιτυχώς κατάφερε να καθησυχάσει τους αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης