Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η νέα πιστωτική γραμμή με αυστηρούς όρους θα είναι τιμωρία για τον Σαμαρά και όφελος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Deutsche Bank: Η νέα πιστωτική γραμμή με αυστηρούς όρους θα είναι τιμωρία για τον Σαμαρά και όφελος για τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Deutsche Bank προβλέπει ανάπτυξη +0,4% για την Ελλάδα το 2014
Ημερομηνία ορόσημο αποτελεί για την Ελλάδα η 8η Δεκεμβρίου, προειδοποιεί η Deutsche Bank, στην καθιερωμένη μηνιαία έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Focus Europe".
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου κρίνεται η επόμενη μέρα της Ελλάδας, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης στα τέλη του 2014.
Λόγω των αυξημένων πιέσεων από την πλευρά των διεθνών αγορών, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και να ανασκευάσει τις εξαγγελίες περί πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από τα πακέτα διάσωσης και τα μνημόνια.
Τα σχέδια περί ταχείας απεμπλοκής της Ελλάδας από τα μνημόνια έδωσαν τη θέση τους στις διεκδικήσεις για προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης, η ακριβής μορφή και οι όροι της οποίας θα αποκρυσταλλωθούν πλήρως στο κρίσιμο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, το οποίο θα είναι και το τελευταίο - εκτός απροόπτου - για το τρέχον έτος, 2014.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, τα νέα που προέκυψαν για την Ελλάδα από το Eurogroup της περασμένης Πέμπτης 6 Νοεμβρίου δεν είναι ευχάριστα.
Η Ελλάδα μπορεί να λαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης, όμως αυτό που κανείς δεν πρέπει να αγνοεί είναι πως θα συνοδεύεται από αυστηρούς όρους, νέα οικονομικά και δημοσιονομικά μέτρα, τακτικές παρακολουθήσεις, αλλά και την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η γερμανική τράπεζα εκφράζει επίσης έντονη ανησυχία για το γεγονός πως ακόμη δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στο κρίσιμο μέτωπο της νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Όλα τα ανωτέρω, εκτιμά η Deutsche Bank, αναμένεται να καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά: Να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που χρειάζεται για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
"Εάν γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, μετά από ενδεχόμενο αδιέξοδο για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, οι αυστηροί όροι της προληπτικής γραμμής θα σημάνουν και την τιμωρία για τον Αντώνη Σαμαρά, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ", σημειώνουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η Deutsche Bank προβλέπει τα εξής:
- ανάπτυξη +0,4% το 2014
- ανάπτυξη 2,5% το 2015
- ανάπτυξη 2,9% το 2016

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης