Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: O αποπληθωρισμός δεν αποτελεί το βασικό σενάριο για την Ευρωζώνη - Αν συμβεί, θα πληγούν οι επενδυτικές εταιρείες

Fitch: O αποπληθωρισμός δεν αποτελεί το βασικό σενάριο για την Ευρωζώνη - Αν συμβεί, θα πληγούν οι επενδυτικές εταιρείες
Σε περίπτωση εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, πτωτικά θα κινηθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές
Οι ευρωπαϊκές επενδυτικές εταιρείες (asset management) θα πληγούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον κλάδο σε περίπτωση εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, προειδοποιεί, μέσω νέας έκθεσής του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως επισημαίνει, εάν η Ευρωζώνη εισέλθει επισήμως σε τροχιά αποπληθωρισμού, αυτή θα είναι μια αρνητική εξέλιξη για τις ευρωπαϊκές εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίου, αφού η υποχώρηση των τιμών των assets μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες εκροές επενδυτικών κεφαλαίων.
Όπως επαναλαμβάνει η Fitch, το βασικό της σενάριο είναι το εξής: Σταδιακά η ευρωπαϊκή οικονομία θα ισχυροποιηθεί και η Ευρωζώνη θα αποφύγει τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού.
Ωστόσο ο οίκος θεωρεί πως πρέπει να προειδοποιήσει για τους ενδεχόμενους κινδύνους, δεδομένης της διαρκούς υποχώρησης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Σε περίπτωση εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, πτωτικά θα κινηθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές, εκτιμά επίσης ο οίκος Fitch.
Όπλο στη φαρέτρα των επενδυτικών εταιρείων - σε περίπτωση εμφάνισης αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη - θα αποτελέσει, σύμφωνα πάντα με τη Fitch, η ικανότητα των εταιρείων αυτών να διαφοροποιηθούν στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης