Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ποιοι ωφελούνται από την κατάρρευση των τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη - Οι «κερδισμένοι» κλάδοι της οικονομίας

Goldman Sachs: Ποιοι ωφελούνται από την κατάρρευση των τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη - Οι «κερδισμένοι» κλάδοι της οικονομίας
Οι κλάδοι της κατανάλωσης και των υπηρεσιών οι μεγάλοι "νικητές"
Τους ωφελημένους από τον καταρρέοντα πληθωρισμό παρουσιάζει η Goldman Sachs, η οποία αποφεύγει να «ξορκίσει» το φάντασμα του αποπληθωρισμού…
Ειδικότερα, σε σημερινό της σημείωμα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διαβλέπει πως αρκετοί κλάδοι της οικονομίας θα ωφεληθούν σημαντικά από την κατάρρευση των τιμών στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Goldman Sachs, οι «κερδισμένοι» κλάδοι είναι όσοι περιστρέφονται γύρω από την κατανάλωση και τις υπηρεσίες.
«Ενώ οι τιμές βρίσκονται υπό πίεση, το κόστος εισαγωγής των προϊόντων υποχωρεί διαρκώς» σημειώνει η Goldman Sachs.
«Για τις εταιρείες λοιπόν που δραστηριοποιούνται στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες, η υποχώρηση των τιμών λειτουργεί ευεργετικά» συμπληρώνει.
«Οι κλάδοι της κατανάλωσης τείνουν να αποκτήσουν σπουδαία κέρδη από την κατάρρευση των τιμών» τονίζει εν συνεχεία, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τηλεπικοινωνίες και τα μέσα ενημέρωσης.
Ας σημειωθεί πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώνεται στο 0,4% και στις ΗΠΑ στο 1,7% έναντι του στόχου του 2%.
Αυτή τη στιγμή, εξηγεί καταλήγοντας η Goldman Sachs, έχει επέλθει μία μείωση της τάξης του 4% με 7% στις τιμές των εισαγόμενων πρώτων υλών, γεγονός που ωφελεί σημαντικά ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης