Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Μπροστά σε νέους κινδύνους η παγκόσμια οικονομία - Πρώιμη κάθε πρόβλεψη για βιώσιμη ανάκαμψη - Οι προκλήσεις

CNBC: Μπροστά σε νέους κινδύνους η παγκόσμια οικονομία - Πρώιμη κάθε πρόβλεψη για βιώσιμη ανάκαμψη - Οι προκλήσεις
Οι φόβοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αντανακλώνται στη διαρκή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου
Μπροστά σε νέους, μεγάλους κινδύνους μπορεί να βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί το CNBC, παρουσιάζοντας τις ανησυχίες των αναλυτών για το παγκόσμιο outlook.
Όπως τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, μπορεί να έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τα πρώτα σημάδια εμφάνισης της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, ωστόσο η παγκόσμια οικονομία δεν είναι πλήρως ασφαλής σήμερα.
Μάλιστα, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα αναλυτών, κάθε ένδειξη για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να είναι εξαιρετικά πρώιμη.
Τους φόβους για τυχόν επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αναζωπύρωσαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα οποία η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη εισήλθε σε ύφεση στο τρίτο τρίμηνο του 2014.
Κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει και τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, D. Cameron, πως η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει ανησυχητικές ενδείξεις περί ενδεχόμενης αναταραχής.
Οι φόβοι για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αντανακλώνται και στη διαρκή υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.
"Οι επενδυτές καθίστανται ολοένα και πιο απρόθυμοι να επενδύσουν στα εμπορεύματα, αναμένοντας τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ για την παραγωγή πετρελαίου", εξηγούν οι αναλυτές της Investec Capital Markets.
"Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα παραμείνει ήπια, αν δεν αναλάβουν πρόσθετη δράση ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ", σχολιάζουν, από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Daiwa Capital Markets, εστιάζοντας αποκλειστικά στις εξελίξεις που αφορούν στην ευρωπαϊκή οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης