Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Δέσμια της αβεβαιότητας η ελληνική αγορά ομολόγων - Πολιτικός κίνδυνος και τρόικα ωθούν στα ύψη τις αποδόσεις

CNBC: Δέσμια της αβεβαιότητας η ελληνική αγορά ομολόγων - Πολιτικός κίνδυνος και τρόικα ωθούν στα ύψη τις αποδόσεις
Για τους επενδυτές η κύρια ανησυχία είναι πως η τρόικα θα απορρίψει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης
Τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων παρακολουθεί στενά το πρακτορείο CNBC, καθώς, όπως επισημαίνει, οι επενδυτές αποστρέφονται εκ νέου τους ελληνικούς τίτλους, ενόψει των σκληρών διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα.
Η νέα άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων επιβεβαιώνει πως οι ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν τελειώσει, δεδομένης της κρίσιμης προθεσμίας που έχει η Αθήνα, μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, για να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.
"Η Ελλάδα έχει μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015 και το πως θα καλυφθούν είναι ένα ζήτημα που παραμένει στον αέρα. Η αβεβαιότητα αυτή προκαλεί την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές", δήλωσε η Sarah Pemberton, οικονομολόγος της Capital Economics.
Την ίδια ώρα, μεγάλος είναι και ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα, ενόψει των κρίσιμων εκλογών για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015.
"Υπάρχει πολύς θόρυβος και η αγορά έχει δίκιο που ανησυχεί", σχολιάζει από την πλευρά του ο Bill Blain, αναλυτής της Mint Partners, για να προσθέσει πως είναι ορατός ο κίνδυνος διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο, 2015.
"Για τους επενδυτές η κύρια ανησυχία είναι πως η τρόικα θα απορρίψει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης