Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Ποιες μετοχές ωφελούνται από τη βύθιση της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλά ετών;

CNBC: Ποιες μετοχές ωφελούνται από τη βύθιση της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλά ετών;
Σε χαμηλό πέντε ετών η τιμή του πετρελαίου
Μπορεί στις διεθνείς αγορές να έχει σημάνει συναγερμός εξαιτίας της «βύθισης» του πετρελαίου ωστόσο, υπάρχουν μερικές μετοχές, οι οποίες επωφελούνται σημαντικά από την αναταραχή στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου CNBC, οι μεγάλες ωφελημένες της ραγδαίας υποχώρησης του αργού είναι οι εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών!
Όπως εξηγεί το CNBC, η βύθιση του πετρελαίου χαροποιεί ιδιαιτέρως τους ιθύνοντες των μεταφορικών εταιρειών, οι οποίοι διαβλέπουν μείωση του κόστους λειτουργίας.
Έτσι, το όφελος από την πτώση του αργού κατανέμεται στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες μεταφορές.
Μάλιστα, όσο πιο μεγάλη είναι η εξάρτηση από τα καύσιμα, τόσο μεγαλύτερο και το όφελος!
Έτσι καθίσταται σαφές πως ο πλέον ωφελημένος κλάδος είναι αυτός των αερομεταφορών, με τις μετοχές των JetBlue, Αmerican Airlines, Southwest και Delta να εκτοξεύονται άνω του +5%.
Όπως προαναφέρθηκε κερδισμένος είναι και ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών, με τις Carnival και Royal Caribbean να ενισχύονται πλησίον του +5% και τη Norwegian Cruise Line στο +4%
Στα επίγεια μέσα, η ταχυδρομική FedEx καταγράφει άνοδο στο +1,8% ενώ η UPS στο +2,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης