Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Japonica: Μία αιρετική προσέγγιση - Μόλις στο 18% του ΑΕΠ το καθαρό χρέος της Ελλάδας!

Japonica: Μία αιρετική προσέγγιση - Μόλις στο 18% του ΑΕΠ το καθαρό χρέος της Ελλάδας!
Χαμηλότερο τόσο από την Ιρλανδία όσο και από την Πορτογαλία
Μία άκρως αιρετική προσέγγιση επί του φλέγοντος ζητήματος του ελληνικού χρέους κατέθεσε ο επικεφαλής της Japonica Partners, Paul Kazarian, μιλώντας από το βήμα του 25ου συνεδρίου του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.
Ειδικότερα, ο P. Kazarian εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα διαθέτει ένας εξαιρετικά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εάν το χρέος της αποτυπωθεί σε όρους καθαρής παρούσας αξίας.
Επικαλούμενος λογιστικές απεικονίσεις, ο επικεφαλής της Japonica Partner διαμήνυσε πως το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται μόλις στο 18% του ΑΕΠ!
Βάσει των ίδιων υπολογισμών, το χρέος της Ιρλανδίας εκτιμάται στο 31% και της Πορτογαλίας στο 34%.
Βέβαια ας σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα λογιστικά πρότυπα δεν εφαρμόζονται στα δημόσια οικονομικά μεγέθη.
Παρόμοια προσέγγιση για το ελληνικό χρέος είχε παραθέσει και κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Ειδικότερα, είχε εξηγήσει πως το το καθαρό χρέος της Ελλάδας – που ισούται με το ακαθάριστο, μείον τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας – βάσει των κανόνων του IPSAS (International Public Sector Accounting Standards) είναι κάτω από 60% του ΑΕΠ, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως αυτό το ποσοστό είναι χαμηλότερο από το χρέος της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης