Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Newton: Σε περίπτωση Grexit η Ευρωζώνη θα επιβιώσει - Eπικίνδυνο το ελληνικό χρέος

Newton: Σε περίπτωση Grexit η Ευρωζώνη θα επιβιώσει - Eπικίνδυνο το ελληνικό χρέος
Το παιχνίδι έχει αλλάξει πλέον και η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει περάσει
Η Ευρωζώνη μπορεί πλέον να επιβιώσει από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας (Grexit), υποστηρίζει το βρετανικό fund Newton, αποτιμώντας την κατάσταση της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης. 
"Εάν η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε πλέον μπορεί να ειπωθεί πως η Ευρωζώνη σήμερα μπορεί να αντέξει μια πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από αυτήν", επισημαίνει, χαρακτηριστικά, ο κορυφαίος manager του Newton, Paul Brain.
Όπως εξηγεί, ένα ενδεχόμενο Grexit σήμερα δεν θα είχε, σε καμία περίπτωση, τον τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε, αν συνέβαινε πριν από δύο χρόνια, το 2012, στο αποκορύφωμα της κρίσης. 
Ωστόσο, όπως παραδέχεται στη συνέχεια, μπορεί το έντονο - κατά το παρελθόν - φλερτ της Ελλάδας με τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ να προκάλεσε τεράστια αστάθεια στις αγορές, σήμερα όμως αυτό το φλερτ δεν υπάρχει...
"Το παιχνίδι έχει αλλάξει πλέον και η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει περάσει.
Η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές πως είναι έτοιμη και πρόθυμη να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και τα ευρωπαϊκά ομόλογα στο σύνολό τους.
Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν είναι ευάλωτη.
Η Ελλάδα παραμένει ευάλωτη, αλλά η Ευρωζώνη μπορεί πλέον να επιβιώσει από μια ενδεχόμενη ελληνική έξοδο", σημειώνει με νόημα.
Σύμφωνα με τον Paul Brain, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη για την Ελλάδα, δεδομένης της εξάντλησης των Ελλήνων από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.
"Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο πρόβλημα χρέους, στο οποίο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης