Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 50% οι πιθανότητες για QE από την ΕΚΤ - Στα 1,15 δολ. το ευρώ το 2015

Goldman Sachs: Στο 50% οι πιθανότητες για QE από την ΕΚΤ - Στα 1,15 δολ. το ευρώ το 2015
Το α' 3μηνο του 2015 η τυχόν ενεργοποίηση της αγοράς κρατικών ομολόγων
Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες ενεργοποίησης του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτό τουλάχιστον, αποφαίνεται η Goldman Sachs, η οποία θεωρεί πως οι πιθανότητες έναρξης της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την ΕΚΤ βρίσκονται στο 50%.
Eιδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, o αναλυτής της βρετανικής τράπεζας, Francesco Garzarelli, υποστήριξε πως «η αναγκαιότητα αύξησης του ισολογισμού της ΕΚΤ μας κάνει να σκεφτούμε πως η αγορά κρατικών ομολόγων είναι στις κορυφαίες επιλογές της ΕΚΤ».
Ας σημειωθεί πως βάσει των εκτιμήσεων της Goldman Sachs, η τυχόν ενεργοποίηση της αγοράς κρατικών ομολόγων θα ανακοινωθεί το α’ 3μηνο του 2015.
Στον απόηχο των σημερινών δηλώσεων του M. Draghi, ο αναλυτής της Goldman Sachs κατέστησε σαφές πως το QE από την ΕΚΤ αποτελεί ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο.
Την ίδια ώρα, εκτίμησε πως το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,15 δολάρια εντός των προσεχών 12 μηνών, δηλώνοντας ταυτόχρονα bearish για το ευρωπαϊκό νόμισμα.
«Η πρόσθετη χαλάρωση από την ΕΚΤ θα ωθήσει σε χαμηλότερα επίπεδα το ευρωπαϊκό νόμισμα ενώ αντίθετα, η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης θα επωφεληθεί σημαντικά από τα νέα νομισματικά μέτρα» εξήγησε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης