Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Δεν είναι βέβαιο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ανέβει στην εξουσία - Χάσμα με την Ευρωζώνη

JP Morgan: Δεν είναι βέβαιο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν ανέβει στην εξουσία - Χάσμα με την Ευρωζώνη
Το Eurogroup τάσσεται υπέρ της χορήγησης προς την Ελλάδα μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης
Η απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση του μνημονίου αποδεικνύει τη σκληρή στάση των δανειστών έναντι της Αθήνας, εκτιμά η JP Morgan, σε σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Eurogroup: fiscal hair shirt stays on, extension of Greek bailout and early Greek presidential elections".
Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, η σκληρή αυτή στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα έχει να κάνει με τις αξιώσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να μην υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2015.
Όπως προσθέτει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η πέμπτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας αποδεικνύεται εξαιρετικά σκληρή, καθώς παραμένουν οι διαφωνίες για το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού της Ελλάδας για το 2015.
Το Eurogroup, ωστόσο, τάσσεται υπέρ της χορήγησης προς την Ελλάδα μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης.
Μετά την απόφαση του Eurogroup για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τη JP Morgan, το κίνητρο που κρύβεται πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή είναι το εξής: Να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, στη σκιά των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα και ενόψει των σχεδιασμών για την επόμενη μέρα.
Όπως προσθέτει η αμερικανική τράπεζα, δεν είναι ξεκάθαρο πως θα υπάρξει εκλογικό πλεονέκτημα στην κυβέρνηση από την απόφασή της για επίσπευση της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αριθμητικά, συνεχίζει η JP Morgan, είναι πιθανό η ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα συμβεί.
Εάν προκύψουν πρόωρες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί νικητής, όμως δεν είναι ξεκάθαρο πως θα κατορθώσει να κυβερνήσει, χωρίς να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού.
Κανείς δεν ξέρει επίσης τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανέλθει στην εξουσία, προσθέτει η αμερικανική τράπεζα.
Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει, συμπληρώνει η αμερικανική τράπεζα, ακόμη κι αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαλαρώσει τις θέσεις του.
"Το χάσμα είναι τεράστιο μεταξύ όσων θέλει να κάνει ο Τσίπρας και μεταξύ όσων επιθυμεί η υπόλοιπη Ευρωζώνη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης