Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Βελτιώνεται το ισπανικό banking - Προσοχή στην ποιότητα των assets!

Fitch: Βελτιώνεται το ισπανικό banking - Προσοχή στην ποιότητα των assets!
Η ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας ενισχύει το outlook των τραπεζών
Τη σαφή βελτίωση της κατάστασης του ισπανικού banking χαιρετίζει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, εξαίροντας τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός Fitch εξηγεί πως οι ισπανικές τράπεζες έχουν βελτιώσει τον ισολογισμό τους, έχουν σημείωσει πρόοδο στην αναδιάρθρωση ενώ έχουν σταθεροποιήσει και την ποιότητα των assets.
Έτσι, οι τρεις προαναφερθέντες παράγοντες, εξηγεί η Fitch, συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του outlook, παρά το γεγονός πως ορισμένα ιδρύματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.
«Η ποιότητα των assets βελτιώθηκε σημαντικά εξαιτίας της ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας, της υποχώρησης της ανεργίας και της σταθεροποίησης του real estate. Oι επιδόσεις της ισπανικής οικονομίας άλλωστε, αναθεωρούνται διαρκώς επί τα βελτίω, καθώς το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά +1,7% το 2015 και κατά +1,9% το 2016» αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Ωστόσο, προειδοποιεί, οι πηγές κινδύνου παραμένουν ακόμη «ζωντανές», με την κυριότερη - την ποιότητα των assets - να επιβαρύνει το τραπεζικό outlook.
Όπως υπογραμμίζει, τα προβληματικά assets παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, δεδομένων και των υπαρχόντων τραπεζικών κεφαλαίων.
Επομένως, η συρρίκνωση των δυσμενών assets παραμένει μία εκ των κορυφαίων προκλήσεων των ισπανικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης