Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Πόλος έλξης τα ελληνικά ομόλογα για επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες

Commerzbank: Πόλος έλξης τα ελληνικά ομόλογα για επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες
Η Commerzbank αναμένει την υιοθέτηση ηπιότερων τόνων από τους έλληνες πολιτικούς
«Γενναιότητα» θα πρέπει να επιδείξουν οι επενδυτές με ανοχή στον κίνδυνο, επενδύοντας σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία αναμένεται να πάρουν τα ηνία των υψηλότερων αποδόσεων από τα πορτογαλικά κρατικά ομόλογα (PGB) εντός του επόμενου έτους, σύμφωνα με τη Commerzbank.
Με βάση τη σημερινή 45σέλιδη ανάλυση υπό τον τίτλο "Ahead of the Curve" που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Commerzbank εκτιμά ότι από τις αρχές του νέου έτους τα ελληνικά κρατικά ομόλογα (GGB) θα προσελκύσουν επενδυτές που «διψούν» για υψηλές αποδόσεις, ακόμη και εάν επαληθευτεί το αρνητικό σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Σε πολιτικό επίπεδο, η κορυφαία γερμανική τράπεζα αναμένει την υιοθέτηση ηπιότερων τόνων από τους έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι «έχουν λίγα να κερδίσουν και πολλά να χάσουν» από ένα ενδεχόμενο νέο κούρεμα του χρέους, ένα σενάριο που στην παρούσα φάση φοβούνται οι επενδυτές.
Όσο το ομόλογο λήξης 19 Απριλίου διαπραγματεύεται κάτω από 85, η Commerzbank διατηρεί «επιφυλακτικά bullish» στάση, ιδίως όσο πλησιάζει η 29 Δεκεμβρίου.
Βαδίζοντας προς την εν λόγω ημερομηνία, προτείνει νέο εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ 83-88.
Σε περίπτωση επικράτησης της τρέχουσας κυβέρνησης, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι οι τιμές των ελληνικών ομολόγων θα εκτοξευτούν.
Πιο πιθανό, ωστόσο, θεωρεί το σενάριο να μην εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ψήφοι για την εκλογή ΠτΔ, με αποτέλεσμα την επίσπευση των εκλογών μεταξύ τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου.
Δεδομένων των δύσκολων διαπραγματεύσεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών προς αναζήτηση συμμαχιών, η Commerzbank εκτιμά ότι σχέδιο επιμήκυνσης του μνημονίου μόνο κατά 2 μήνες θα αποδειχθεί ιδιαίτερα φιλόδοξο.
Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, όμως, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να σταθεροποιηθούν ή ακόμη και να ενισχυθούν, όπως σημειώνει.
Τυχόν ενδείξεις ότι ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί μια πιο «ήπια» στάση όσον αφορά το πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της χώρας θα είναι αρκετές για να παρέχουν στήριξη στα ελληνικά ομολόγων σε αυτά τα επίπεδα αποδόσεων.
Εξάλλου, οι πιστωτές της Ελλάδας θα διστάσουν να υιοθετήσουν σκληρή στάση απέναντί της, μετά τη χαλάρωση των όρων στα προγράμματα της Ιταλίας και της Γαλλίας.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει στην ιστορία της Ελλάδας ως το κόμμα που τουλάχιστον κατόρθωσε να στρέψει το πλαίσιο της διάσωσης προς μια πιο «αναπτυξιακή» κατεύθυνση.
Σε αυτή την περίπτωση, θα απομακρυνθεί σημαντικά ο κίνδυνος νέου haircut.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης