Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε εορταστικό κλίμα και οι αγορές - Τι λένε οι αναλυτές σε FT και Bloomberg

Σε εορταστικό κλίμα και οι αγορές - Τι λένε οι αναλυτές σε FT και Bloomberg
Σήμερα οι δείκτες κινήθηκαν μεικτά, ωστόσο τις τελευταίες μέρες οι αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι


Την δική τους οπτική για τις αγορές έδωσαν οι αναλυτές, σήμερα, Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές φαίνονται γενικότερα σε θετικό κλίμα, επηρεασμένοι από το εορταστικό κλίμα, μία μόλις εβδομάδα πριν την ανατολή του 2015.
«Η ώθηση του Άγιου Βασίλη έκανε τη δουλειά της και οι αγορές εμφανίζονται πιο υγιείς, από ότι μια εβδομάδα πριν, ακόμα και αν ο FTSE 100 παραμένει πιο αδύναμος από τον Dax και τον Dow Jones», ανέφερε ο Chris Beauchamp της IG στους Financial Times, ωστόσο «το πετρέλαιο κλείνει σε πτωτικό κλίμα πριν τα Χριστούγεννα, λόγω των σχόλιων του Σαουδάραβα υπουργού Ενέργειας.
Σημειώνεται πως ο Ali al-Naimi σχολίασε ότι το πιθανότερο είναι να μη δούμε το πετρέλαιο πάλι στα 100 δολάρια, προειδοποιώντας ότι ακόμη και αν η τιμή του υποχωρήσει στα 20 δολάρια, οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ δεν πρόκειται να μειώσουν τα επίπεδα της παραγωγής.
«Είμαστε ακόμα στο ίδιο παιχνίδι: παγκόσμια χαλάρωση, πολύ χαμηλά επιτόκια και μείωση του πληθωρισμού», ανέφερε στο πρακτορείο Bloomberg η Veronica Pechlaner, αναλύτρια της Ashburton, ενώ πρόσθεσε πως «οι αξίες των μετοχών έχουν πέσει από τα ελκυστικά επίπεδα σε πιο μέτρια επίπεδα, ωστόσο αυτό δεν θεωρώ απαραίτητα ότι είναι κακό για τις ίδιες τις μετοχές».
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Daniel Weston, αναλυτής της Aimed Capital, ο οποίος τόνισε ότι μετά τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, «παρουσιάζεται μεγάλη διαπραγματευτική δραστηριότητα», κάτι που φαίνεται και από τον δείκτη Dow, ο οποίος ξεπέρασε τις 18 χιλ. μονάδες, αλλά και «τις προσδοκίες των περισσότερων, οι οποίοι βασίστηκαν στις γεωπολιτικές αναταραχές της χρονιάς».
«Είναι πράγματι μεγάλη είδηση ότι η οικονομία έχει στερεή βάση και σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη κατά το γ’ τρίμηνο», τόνισε από την μεριά του και ο Andrew Wilkinson, επικεφαλής αναλυτής της Interactive Brokers, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν ο ρυθμός του δ’ τριμήνου θα είναι επιβραδυμένος, λόγω των παγκόσμιων συνθηκών της οικονομίας, κυρίως εξωτερικών παραγόντων.
Ο ίδιος κράτησε χαμηλό προφίλ στις προβλέψεις του και ευχήθηκε τα αδύναμα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, τα οποία πέρασαν στα ψιλά γράμματα, ελέω ΑΕΠ, δεν θα αποδειχθούν κακός προάγγελος για την οικονομία των ΗΠΑ το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης