Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα - Εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις, παρά την λιτότητα

Fitch: Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα - Εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις, παρά την λιτότητα
Το ενδεχόμενο της δημοσιονομικής κόπωσης θέτει πρακτικούς πολιτικούς περιορισμούς σε κάθε πιθανότητα επιβολής πρόσθετης λιτότητας
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο James McCormack, διευθυντικό στέλεχος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης Fitch.
Σε ειδικό άρθρο του, ο James McCormack επισημαίνει πως τα κίνητρα για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής που ασκείται στα ευρωπαϊκά κράτη είναι ξεκάθαρα.
Οι συνθήκες στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων είναι ευνοϊκές, οι οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ζητά στήριξη για τον τερματισμό της πολύχρονης λιτότητας.
Ωστόσο υπάρχουν πολύ καλά παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών που εφάρμοσαν μεγάλες δομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρά την αυστηρή λιτότητα που τους υπεβλήθη.
Πρόκειται για χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο James McCormack, σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ελλάδας, η συμπεριφορά των αγορών μπορεί να αλλάξει ταχύτατα...
Μείζον ζητούμενο για την Ευρώπη αποτελεί ο αντίκτυπος της δημοσιονομικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία.
Το ενδεχόμενο της δημοσιονομικής κόπωσης θέτει πρακτικούς πολιτικούς περιορισμούς σε κάθε πιθανότητα επιβολής πρόσθετης λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης