Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Αντιμέτωπη με νέα κρίση η Ελλάδα - Σε ετοιμότητα η Ευρωζώνη

CNN Money: Αντιμέτωπη με νέα κρίση η Ελλάδα - Σε ετοιμότητα η Ευρωζώνη
Η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για ένα νέο «ελληνικό ατύχημα» σύμφωνα με το CNN Money
Για δυσάρεστες συνέπειες στην ήδη εύθραυστη ελληνική οικονομία προειδοποιεί το CNN Money, σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, στην Ελλάδα.
Μάλιστα το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου, το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε «βουτιά» έως 11%.
Παράλληλα στο άρθρο τονίζεται ότι οι βασικοί δείκτες στην Ισπανία και την Ιταλία παρασύρθηκαν υποχωρώντας περίπου 2%, αντανακλώντας την αυξανόμενη ανησυχία ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει μία νέα κρίση.
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότιο ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσεται κατά της λιτότητας, θα μπορούσε να κερδίσει στις επικείμενες εκλογές» αναφέρει ο αρθρογράφος και σημειώνει ότι «πρόκειται για ένα κόμμα που θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του πακέτου διάσωσης των 240 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Σε αυτό το σημείο υπογραμμίζεται ότι «εάν και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλής στους Έλληνες ψηφοφόρους, οι οποίο έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την υψηλή ανεργία και τα χρόνια της ύφεσης, όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτά που υπόσχεται είναι μη ρεαλιστικά και ανεύθυνα και μπορούν να οδηγήσουν σε μία κρίση τέτοιου μεγέθους που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης».
«Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση πρόσφατα, υποστηρίζοντας ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη».
Παρά τους κινδύνους που παρουσιάζονται από την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ευρωζώνη βρίσκεται πλέον σε καλύτερη θέση ώστε να αντιμετωπίσει μια νέα ελληνική κρίση.
«Η Ευρωζώνη μπορεί να χειριστεί ένα όχι και τόσο πιθανό (αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει), ελληνικό ατύχημα, χωρίς να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα παρά μόνο περιορισμένη και προσωρινή ζημιά» δήλωσε ο Holger Schmieding της Berenberg, νωρίτερα αυτό το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης