Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Strategies: Απίθανο αλλά... όχι αδύνατο το Grexit - Δύσκολα θα συμφωνηθεί νέο haircut στο χρέος

Capital Strategies: Απίθανο αλλά... όχι αδύνατο το Grexit - Δύσκολα θα συμφωνηθεί νέο haircut στο χρέος
«Το 2015 επιφυλάσσει αρκετές προκλήσεις για την Ευρωζώνη εξαιτίας τριών παραγόντων»
Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών επενδυτών έχει επιστρέψει η Ελλάδα, καθώς ολοένα και περισσότεροι αρχίζουν και ψελλίζουν τη λέξη Grexit…
Παίρνοντας θέση στο δημόσιο διάλογο, ο David Gordon, επικεφαλής της International Capital Strategies, εκτιμά πως «η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι απίθανή, αλλά όχι αδύνατη!».
«Η Ελλάδα δεν θέλει να φύγει από την Ευρωζώνη, αλλά συγχρόνως επιζητά αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της» συμπληρώνει ο αναλυτής.
Ωστόσο, εκφράζει την άποψη πως η αξίωση της Ελλάδας για αναδιάρθρωση του χρέους δεν βρίσκει σύμφωνη ούτε τη Γερμανία ούτε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
«Η Γερμανία συνεχίζει να παρέχει στήριξη στα bailouts, ευελπιστώντας πως κάποια στιγμή θα αποζημιωθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο D. Gordon.
«Το 2015 επιφυλάσσει αρκετές προκλήσεις για την Ευρωζώνη εξαιτίας τριών παραγόντων» διατείνει ο αναλυτής της International Capital Strategies, παραθέτοντας τα εξής:
- Η τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα
- Η χρηματοδοτική στήριξη της Ουκρανίας
- Η διαφωνία γύρω από την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ
«Όλα οδηγούν στην αύξηση των αντι-ευρωπαϊκών κομμάτων στις κυριότερες χώρες της Ευρώπης. Το 2015 προμηνύεται σκληρό έτος για την Γηραιά Ήπειρο» καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης