Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Kίνδυνος στρέβλωσης του μηνύματος της κάλπης από την πορεία των ομολόγων

Βloomberg: Kίνδυνος στρέβλωσης του μηνύματος της κάλπης από την πορεία των ομολόγων
Οι αποδόσεις των ομολόγων καταδεικνύουν πως η αγορά φοβάται έναν ακόμη γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών πιστωτών
Για τον κίνδυνο στρέβλωσης της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα, λόγω της εκτόξευσης στα ύψη των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, προειδοποιεί το Bloomberg.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο, η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων απειλεί με στρέβλωση την εκλογική διαδικασία.
Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι πως απαιτείται μεγάλη προσοχή όταν κάποιος επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα των αγορών, όταν αυτά συνδέονται με την ελληνική πολιτική σκηνή.
"Κανείς δεν πρέπει να δίδει υπερβολική προσοχή στα καθημερινά μηνύματα των αγορών.
Ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκύπτουν από τις μεμονωμένες κινήσεις - μιας ημέρας - των αγορών", επισημαίνει ο David Schnautz, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank.
Τα ελληνικά ομόλογα έχουν μετρήσει απώλειες 15% μόνο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Bloomberg.
Στον αντίποδα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, τα ελληνικά ομόλογα κέρδισαν 30%, καθώς η ελληνική οικονομία εξήλθε από την εξαετή ύφεση.
"Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, καθώς αποτιμούν το ρίσκο", δηλώνει ο Θ. Πελαγίδης, συνεργάτης στο Brookings Institution και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
"Εάν η μεσαία τάξη στην Ελλάδα ψηφίσει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να κάνει όσα επιθυμούν οι ψηφοφόροι του", προσθέτει.
"Τα υψηλά επίπεδα των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύουν πως η αγορά φοβάται έναν ακόμη γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών πιστωτών ή την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ", εξηγεί ο Schnautz της Commerzbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης