Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Εφικτή μια συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - δανειστών, αν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις

Deutsche Bank: Εφικτή μια συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - δανειστών, αν υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις
Νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει με βεβαιότητα η γερμανική τράπεζα
Tρεις βασικές εστίες κινδύνου για την επόμενη μέρα της Ελλάδας - στη μετά την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου εποχή - παρουσιάζει η Deutsche Bank.
Όπως επισημαίνει στη νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Focus Europe - How is more important than when", αυξάνονται οι κίνδυνοι για την Ελλάδα - και την ελληνική οικονομία - στον δρόμο προς τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, οι τρεις κύριες εστίες αβεβαιότητας για την Ελλάδα είναι οι εξής:
- Η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα
- Ο νικητής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου
- Οι θέσεις που θα παρουσιάσει η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές
Όπως εκτιμά η Deutsche Bank, πλήθος ερωτημάτων γεννά στις διεθνείς αγορές η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την κάλπη της Κυριακής 25 Ιανουαρίου.
Ωστόσο, παρά το γεγονός πως στην τρέχουσα συγκυρία οι πολιτικές εξελίξεις είναι εκείνες που κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος στην Ελλάδα, καθίσταται σαφές πως δεν πρέπει να αγνοηθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Υπάρχει διάχυτη αβεβαιότητα για την ικανότητα της Αθήνας να αποπληρώσει τις λήξεις ομολόγων.
Ορόσημο για τις εξελίξεις θα αποτελέσει ο μήνας Μάρτιος, καθώς η χώρα έχει μεγάλες λήξεις ομολόγων.
Σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μια συμφωνία μεταξύ μιας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και των πιστωτών της Ελλάδας κρίνεται εφικτή, αρκεί να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.
Κατά τη Deutsche Bank:
- Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να μειώσουν τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια, αλλά και να συναινέσουν σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μέσω χρονικής παράτασης της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να απειλεί με παύση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και να δεσμευθεί με συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
"Ο κίνδυνος μιας ασταθούς ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, γεγονός που θα σηματοδοτήσει ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών", καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης