Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Σε υψηλά 11 εβδομάδων ο χρυσός στη σκιά του κινδύνου για Grexit

Bloomberg: Σε υψηλά 11 εβδομάδων ο χρυσός στη σκιά του κινδύνου για Grexit
Υπάρχει πραγματική ανησυχία για την Ελλάδα και αυτός είναι ο άνεμος που ωθεί την άνοδο των τιμών των συμβολαίων του χρυσού
Σε υψηλά 11 εβδομάδων ωθούν τα συμβόλαια του χρυσού οι φόνοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει σε ένα ακόμη δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
"Οι επενδυτές εκφράζουν φόβους για τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, οδηγώντας την τιμή του στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 εβδομάδων", σημειώνει το πρακτορείο.
Τα συμβόλαια του χρυσού κινούνται ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, υπό το βάρος των φόβων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
"Υπάρχει πραγματική ανησυχία για την Ελλάδα και αυτός είναι ο άνεμος που ωθεί την άνοδο των τιμών των συμβολαίων του χρυσού", δηλώνει ο Phil Streible, στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures.
"Οι επενδυτές φοβούνται πως η Ευρωζώνη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα τις επόμενες εβδομάδες, με την Ελλάδα να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης