Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Συμφωνία για νέα βοήθεια μέχρι τον Ιούνιο χρειάζεται η Ελλάδα για να αποφύγει το κραχ

Βloomberg: Συμφωνία για νέα βοήθεια μέχρι τον Ιούνιο χρειάζεται η Ελλάδα για να αποφύγει το κραχ
Η Ελλάδα πρέπει να κινήσει άμεσα - την επομένη των εκλογών - τις διαδικασίες για να διαπραγματευθεί παράταση του προγράμματός της
Συμφωνία για νέα βοήθεια μέχρι τον Ιούνιο χρειάζεται η Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγει το κραχ, προειδοποιεί το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε μια συμφωνία για νέα βοήθεια έως τον Ιούνιο, προκειμένου να αποφύγει την οικονομική της κατάρρευση.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας κινδυνεύουν να εξαντληθούν μέχρι τα μέσα του χρόνου, εάν η Αθήνα δεν καταλήξει σε νέα συμφωνία με τους δανειστές.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 λήγουν δύο ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας ύψους 6,7 δισ. ευρώ, ποσό που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.
Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα πρέπει να κινήσει άμεσα - την επομένη των εκλογών - τις διαδικασίες για να διαπραγματευθεί μια παράταση του προγράμματός της, αλλά και νέα ελάφρυνση του χρέους της.

Μείωση επιτοκίων
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη χαλαρώσει τους όρους για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα.
Η χαλάρωση των όρων αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων που έχει λάβει η Ελλάδα, καθώς και τη χρονική παράταση της αποπληρωμής των δανείων.
"Η χαλάρωση των όρων από τις ευρωπαϊκές αρχές οδήγησαν σε σημαντική μείωση του χρέους.
Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό", ανέφερε, σύμφωνα με το Bloomberg, o Regling.
Kαθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ που ηγείται στις δημοσκοπήσεις, ρίχνει κλαδί ελιάς στους επενδυτές, δεσμευόμενος προς αυτούς πως εάν γίνει κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Εξυπηρέτηση χρέους
Για το σύνολο του 2015, οι ανάγκες αναχρηματοδότησης της Ελλάδας ανέρχονται κοντά στα 20,7 δισ. ευρώ.
Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα είναι οι δύο πιο δύσκολοι μήνες για την Ελλάδα.
Τον Ιούλιο λήγει ομόλογο αξίας 4,9 δισ. ευρώ και τον Ιούλιο αξίας 3,8 δισ. ευρώ.
Πριν από τους μήνες αυτούς, λήγει ομόλογο αξίας 2,2 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης