Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

University of California: Το Grexit δεν είναι διαχειρίσιμο - Μακριά από τα επικίνδυνα παιχνίδια

University of California: Το Grexit δεν είναι διαχειρίσιμο - Μακριά από τα επικίνδυνα παιχνίδια
Η έκβαση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα θα σημάνει αυτόματα την απόρριψη της παραδοσιακής πολιτικής τάξης
Επικίνδυνο παιχνίδι χαρακτηρίζουν οι οικονομολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια τη συζήτηση περί Grexit, αλλά και του αντίκτυπου ενός τέτοιου ενδεχομένου, στο σύνολο της Ευρωζώνης.
"Η ιδέα πως μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν διαχειρίσιμη είναι επικίνδυνη" προειδοποιεί η Laura Tyson, οικονομολόγος στο University of California, Berkeley, καθώς και πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Bill Clinton.
Όπως επισημαίνει η ίδια, ακόμη κι αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, η έκβαση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θα σημάνει αυτόματα την απόρριψη της παραδοσιακής πολιτικής τάξης.
"Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μπορεί να αναδείξουν την αλλαγή του ρεύματος σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή σύγκλιση, καθώς στο προσκήνιο έρχονται τα κόμματα διαμαρτυρίας", σχολιάζει, από την πλευρά της, η Elga Bartsch, οικονομολόγος της Morgan Stanley.
"Εάν δεν βρισκόταν στο προσκήνιο ο πολιτικός παράγοντας, οι επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας θα ήταν πολύ καλύτερες φέτος", εκτιμά, με τη σειρά της, η Stephanie Flanders, της JP Morgan Asset Management.
"Από πλευράς πολιτικής, η κατάσταση δεν είναι ήρεμη για την Ευρώπη", προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης