Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN Money: Η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Γερμανία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ

CNN Money: Η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Γερμανία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ
Έντονη ανησυχία για την Ελλάδα και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Για την ανησυχία που προκαλούν οι πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στους Ευρωπαίους, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το CNN Money.
Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα θα αποφασίσουν την Κυριακή αν θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο θέλει να αποσύρει τη λιτότητα και να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του προγράμματος διάσωσης.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το βήμα τους από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, προκειμένου να διαμηνύσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων για την Ελλάδα και στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει το CNN Money.
Πολλοί φοβούνται ότι η προοπτική μιας σύγκρουσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πιστωτές θα οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας και στην έξοδο από το ευρώ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το CNN Money, αναφερόμενο και στο ενδεχόμενο απογοήτευσης στην Ευρώπη από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που θα ανακοινώσει η ΕΚΤ, η Ε.Ε. μένει κολλημένη στα ίδια προβλήματα και το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης