Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Stratfor: Kίνδυνος δεύτερων εκλογών στην Ελλάδα - Δεδομένη η άρνηση της Ευρωζώνης στη διαγραφή χρέους

tags :
Stratfor: Kίνδυνος δεύτερων εκλογών στην Ελλάδα - Δεδομένη η άρνηση της Ευρωζώνης στη διαγραφή χρέους
Η Ευρωζώνη θα συναινέσει σε χρονική παράταση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων
Την επόμενη μέρα της Ελλάδας, μετά τις εκλογές της Κυριακής, επιχειρεί να σκιαγραφήσει η Stratfor, μέσω νέας, ειδικής ανάλυσής της, υπό τον τίτλο "What to expect from the Greek elections".
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα αναδειχθεί νικητής στις 25 Ιανουαρίου, το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της νέας κυβέρνησης.
Κατά πάσα πιθανότητα, η Ευρωζώνη θα συναινέσει σε χρονική παράταση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, ωστόσο αποκλείεται να δεχθεί ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος.
Όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, είναι απίθανο να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Η Stratfor προειδοποιεί πως δεδομένου του κατακερματισμένου πολιτικού περιβάλλοντος, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού μπορεί να μην καταστεί εφικτός.
"Ο κίνδυνος νέων εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί", διαμηνύει.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια η Stratfor, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης