Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - τρόικας ζητούν άμεσα 10 αναλυτές - Κίνδυνος εκτροχιασμού της ανάπτυξης λόγω πολιτικού ρίσκου

Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - τρόικας ζητούν άμεσα 10 αναλυτές - Κίνδυνος εκτροχιασμού της ανάπτυξης λόγω πολιτικού ρίσκου
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι ανά τον κόσμο αναλυτές την πορεία της Ελλάδας προς την κάλπη της Κυριακής
Διατήρηση της πολιτικής αβεβαιότητας και μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, δεδομένης της δυσκολίας επίτευξης αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, κίνδυνο δεύτερων εκλογών, αλλά όχι πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ προβλέπουν πλέον ολοένα και περισσότεροι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι και αναλυτές, ελάχιστες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης της Κυριακής.
Η πλειοψηφία των αναλυτών εκφράζει φόβους για την πορεία των διαπραγματεύσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, προειδοποιώντας πως μια μακρά περίοδος πολιτικής αστάθειας μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, συστήνοντας μάλιστα πως για το συμφέρον όλων πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία, ώστε να τερματιστεί το πολιτικό ρίσκο που απειλεί την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη.

Αναλυτικά:

1) Stratfor: Kίνδυνος δεύτερων εκλογών στην Ελλάδα - Δεδομένη η άρνηση της Ευρωζώνης στη διαγραφή χρέους
Την επόμενη μέρα της Ελλάδας, μετά τις εκλογές της Κυριακής, επιχειρεί να σκιαγραφήσει η Stratfor, μέσω νέας, ειδικής ανάλυσής της, υπό τον τίτλο "What to expect from the Greek elections".
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα αναδειχθεί νικητής στις 25 Ιανουαρίου, το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας της νέας κυβέρνησης.
Κατά πάσα πιθανότητα, η Ευρωζώνη θα συναινέσει σε χρονική παράταση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, ωστόσο αποκλείεται να δεχθεί ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος.
Όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, είναι απίθανο να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Η Stratfor προειδοποιεί πως δεδομένου του κατακερματισμένου πολιτικού περιβάλλοντος, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού μπορεί να μην καταστεί εφικτός.
"Ο κίνδυνος νέων εκλογών δεν μπορεί να αποκλειστεί", διαμηνύει.
Όπως επισημαίνει στη συνέχεια η Stratfor, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

2) JP Morgan: Στο 5% η πιθανότητα Grexit
Παρακολουθώντας στενά τις πολιτι-οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, η JP Μorgan σπεύδει να επισημάνει πως είναι υπερβολικοί οι φόβοι για αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη.
"Ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ δεν ξεπερνά το 5%", σχολιάζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ωστόσο, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό οικονομία και τράπεζες, η JP Morgan δηλώνει neutral (ουδέτερη) για την Ελλάδα.
Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης και οι μετοχές θα ανακάμψουν.

3) U.S. Bank Wealth Management: Το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ τρόμαξε την ΕΚΤ
Ως εμπόδιο για την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζει η U.S. Bank Wealth Management, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.
Μάλιστα ο John De Clue, CIO της U.S. Bank Wealth Management, εκτιμά ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Draghi ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ήταν και το ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τον De Clue, θα είναι δύσκολο οι αγορές να μη σκοντάψουν αν ο Τσίπρας κερδίσει με αυτοδυναμία, καθώς θα μπορούσε να πυροδοτήσει και πάλι τις φωνές που θα κάνουν λόγο για κατάρρευση της Ευρώπης, και θα μπορούσε να είναι και ο λόγος για τον οποίον η ΕΚΤ έκανε την τολμηρή της κίνηση την Πέμπτη, εν αναμονή των ελληνικών εκλογών.
Όσον αφορά το Grexit, τονίζει ότι «για όλες τις αγορές, εάν έρθουν στην εξουσία, ακυρώνονται όλα τα στοιχήματα.
Δεν νομίζουμε πως είναι δυνατό να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ή θα μπορούσαν, αν ήθελαν, να διαπράξουν εθνική αυτοκτονία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

4) Goldman Sachs: Άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ να τα βρει με την τρόικα για να αποτραπεί η χρεοκοπία τραπεζών
Αναγκαία κρίνει τη συμφωνία της νέας ελληνικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με την τρόικα, η Goldman Sachs, ώστε να αποτραπούν οι σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία.
Στην 3σέλιδη ανάλυση υπό τον τίτλο "Greece: Uncertainty to Persist and Peak Well After The Elections" (Ελλάδα: Η αβεβαιότητα επιμένει και μπορεί να κλιμακωθεί μετά τις εκλογές), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι μια συμφωνία με την τρόικα είναι αναγκαία για να αποφευχθεί το κλείσιμο των τραπεζών όπως έγινε στην Κύπρο, καθώς για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της το 2015.
Μια συμφωνία με την τρόικα, είναι εξίσου πολύ σημαντική, προκειμένου τα ελληνικά ομόλογα να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέλιξη που θα της δώσει "ανάσες" ώστε ο κλάδος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρηματοδότησης και την εκροή καταθέσεων.
Σε διαφορετική περίπτωση, η εγχώρια οικονομία θα συρρικνωθεί, με τους περιορισμούς ανάληψης μετρητών και τους ελέγχους κεφαλαίων, όπως έγινε στην Κύπρο, να είναι το πιο πιθανό σενάριο.
Μια συμφωνία με την Τρόικα όμως θα απαιτούσε σημαντικές παραχωρήσεις σε σχέση με το πρόγραμμα του από το ΣΥΡΙΖΑ.
Το βασικό ερώτημα είναι ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές αν είναι δυνατός ένας συμβιβασμός με τους διεθνείς δανειστές.
Ενώ ένας συμβιβασμός είναι δυνατός, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμος να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
Αλλά το χάσμα που χωρίζει την οικονομική φιλοσοφία των δύο πλευρών είναι μεγάλο σε βασικούς τομείς.
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευτεί να πετύχει την ψήφιση ενός συμβιβασμού από το κοινοβούλιο, ακόμη και αν αυτά που απομένουν είναι ελάχιστα σε σχέση με το τι νομοθετήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Η Goldman Sachs πιστεύει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στην αγορά υποθέτουν ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία με την Τρόικα αρκετά γρήγορα.
Υπό αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να πετύχει την ψήφιση, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.
Είναι σαφές ότι μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύσκολα διλήμματα από νωρίς.
Είτε αυτά τα διλήμματα οδηγήσουν σύντομα σε σύγκρουση με την Τρόικα, τον Φεβρουάριο, είτε θα οδηγήσουν σε μια παρατεταμένη περίοδο διαπραγματεύσεων μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν η συζήτηση μεταξύ μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Τρόικας ξεκινήσουν στη σωστή θέση.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει μια μετριοπαθή στάση στη διαπραγμάτευση, θα μπορούσε ενδεχομένως να αγοράσει χρόνο και χώρο για τη νέα κυβέρνηση.
Κατά συνέπεια, η επιλογή του Υπουργού Οικονομικών θα είναι κλειδί, καθώς αυτός θα κληθεί να δώσει τον τόνο των διαπραγματεύσεων και να ελιχθεί σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις.

5) Oxford Economics: Η είσοδος των ΑΝΕΛ στη Βουλή μπορεί να στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία
Η είσοδος των ΑΝΕΛ στη Βουλή μπορεί να στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία, αναφέρει η Oxford Economics.
Καθώς o ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για την αυτοδυναμία, η άνοδος της υποστήριξης προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπως καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, μπορεί να «φρενάρει» το momentum του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρει ο Gabriel Sterne, επικεφαλής μακροοικονομικής έρευνας στην Oxford Economics, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα μικρό δεξιό κόμμα, κατά της λιτότητας, το οποίο εμφανιζόταν εκτός δημοσκοπήσεων, λίγες ημέρες πριν.
Αν συγκεντρώσει ποσοστό 3%, θα συγκεντρώσει 10 έδρες στη νέα βουλή.
Αν συγκεντρώσουν ποσοστό 2,9% μένουν εκτός βουλής.
Αυτό το 0,1% μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Μια τέτοια εξέλιξη δεν πρέπει να ικανοποιεί τους κατόχους ομολόγων, καθώς μια συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα μπορούσε να είναι πιο επιρρεπής σε μια σύγκρουση με τους πιστωτές, σε σχέση με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της κενροδεξιάς, όπως το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ.

6) BofA Merrill Lynch: Η ΕΚΤ βρήκε μια κομψή λύση για την Ελλάδα - «Καρότο και μαστίγιο» για τη νέα κυβέρνηση
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρήκε τη χρυσή τομή στην προσπάθεια της να εντάξει τα ελληνικά ομολόγα στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, η οποία δίνει τα εύσημα στην ευρωτράπεζα.
Στην 6σέλιδη ανάλυση της υπό τον τίτλο ECB review: QE-AD, QE ahead of the curve" (ΕΚΤ: Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη βάση της καμπύλης), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει ότι τελικά το μήνυμα στην Ελλάδα ήταν τέλεια ζυγιασμένο.
Όπως αναμενόταν, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την αγορά κρατικών ομολόγων υπό επιπλέον κριτήρια.
Αυτή η διατύπωση πάντα δημιουργεί ασάφειες.
Η ΕΚΤ βρήκε μια κομψή λύση.
Δεδομένου ότι, λόγω του προγράμματος SMP, η ΕΚΤ κατέχει ήδη "πάρα πολλά" ελληνικά ομόλογα, δεν θα είναι σε θέση να αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου πριν τον Ιούλιο του 2015.
Υπό αυτά τα δεδομένα, τα ελληνικά ομόλογα που κυκλοφορούν στην αγορά θα μειωθούν σημαντικά, καθώς θα τα αγοράζει η ΕΚΤ, εφόσον η αναθεώρηση του προγράμματος προσαρμογής ολοκληρωθεί.
Αυτό δημιουργεί ταυτόχρονα επιπλέον μόχλευση, οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση αναδειχθεί από τις εκλογές της Κυριακής, αλλά και ακολουθείται και η στρατηγική «καρότο και μαστίγιο», ώστε η νέα κυβέρνηση να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Τρόικα.

7) Standard & Poor's: «Credit Negative» ο ΣΥΡΙΖΑ - Έρχονται υποβαθμίσεις στην Ευρώπη
Για τον κίνδυνο υποβαθμίσεων στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις χωρών της Ευρώπης, προειδοποιεί η Standard & Poor’s, με φόντο την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, ελάχιστες ώρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.
Μάλιστα χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ το πιο «Credit Negative» κόμμα της Ευρώπης, ενώ στην ίδια κατηγορία κατατάσσει και το ισπανικό κίνημα Podemos, το οποίο έχει εκφράσει την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης, ενδεχόμενη απόφαση μιας κυβέρνησης να χρεοκοπήσει ή να υποτιμήσει το νόμισμα της, αδιαμφισβήτητα θα αντιπροσωπεύει μια νέα πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη.

8) Citigroup: Θα συνεχιστεί η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα ακόμη και μετά τις εκλογές
Η Ελλάδα μπαίνει σε μια μακρά περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εκτιμά η Citigroup, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Σύμφωνα με την 56σέλιδη ανάλυση με τίτλο "Global Economic Outlook and Strategy" (παγκόσμιο οικονομικό outlook και στρατηγική), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, οι ελληνικές εκλογές είναι ο πιο άμεσος από μια σειρά πολιτικών κινδύνων που είναι πιθανόν μέσα σε αυτό το έτος.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ελληνικές εκλογές (25 Ιανουαρίου) - αλλά μάλλον δεν θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση χωρίς να υπάρξει κυβέρνηση συνασπισμού.
Η Citigroup θεωρεί τον κίνδυνο του Grexit χαμηλό, επειδή τα κίνητρα τόσο για τους πιστωτές όσο και για τη νέα ελληνική κυβέρνηση να κρατηθεί η Ελλάδα εντός της ευρωζώνης είναι πολύ ισχυρά.
Ωστόσο, οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ένα κούρεμα της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που κατέχει ο επίσημος τομέας, η έξοδος από το πρόγραμμα διάσωσης και το τέλος της λιτότητας - φαίνεται να είναι ασύμβατη με τις απόψεις των πιστωτών.
Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα είναι πιθανό να βιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική αβεβαιότητα, ακόμη και μετά τις εκλογές, επομένως το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Σύμφωνα με τη Citigroup, οι προοπτικές για την Ελλάδα εξακολουθούν να κυριαρχούνται από πολιτικούς παράγοντες.
Η προοπτική η άκρα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει αναβιώσει τις ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο κυβέρνησης να μην καλύψει τις υποχρεώσεις της και να οδηγηθεί σε Grexit.
Η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη, αλλά η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα πρέπει να εξακολουθεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης.
Τέλος, η Citigroup συνεχίζει να αναμένει αύξηση του ΑΕΠ 1,5% το 2015 και 1,7% το 2016.

9) ΙΙF: Η απογοήτευση και η άρνηση της λιτότητας θα κρίνουν την ψήφο των Ελλήνων στις 25/1
Στην πολιτική αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης εστιάζει, μέσω της νέας έκθεσής του "Capital Markets Monitor", το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).
Όπως επισημαίνoυν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του IIF, τα ακροδεξιά και ακροαριστερά κόμματα ανά την Ευρώπη - που είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου - θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη δυναμική τους και κατά το τρέχον έτος, 2015.
Φέτος άλλωστε είναι χρονιά εθνικών εκλογών για αρκετές χώρες της Ευρώπης, αφού εκτός από την Ελλάδα, στις κάλπες αναμένεται να προσφύγουν επίσης το 2015 οι πολίτες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μ. Βρετανία.
Αν και οι συνθήκες - σε εθνικό επίπεδο - διαφέρουν από χώρα σε χώρα, υπάρχει ένα ευρύ και γενικευμένο αίσθημα απογοήτευσης της κοινής γνώμης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Η απογοήτευση των Ευρωπαίων πολιτών προκύπτει από την αδύναμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, την υψηλή ανεργία και τη λιτότητα.
Το αίσθημα απογοήτευσης αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω και φυσικά να αποτυπωθεί στις κάλπες.
"Η Ευρώπη δεν αποκλείεται εντός του 2015 να βιώσει μια σοβαρή πολιτική κρίση", προειδοποιούν οι αναλυτές του IIF.

10) Νomura: Μη ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα, λόγω πολιτικού ρίσκου
Όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας - μετά την έκβαση της κάλπης της 25ης Ιανουαρίου - παρουσιάζει η Nomura, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Greece: Election update and post-election scenarios".
Όπως επισημαίνει η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα, επικαλούμενη όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής είναι αναμφισβήτητη.
Όμως η αυτοδυναμία δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Nomura, την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει μια μη - αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού.
Ρόλο - κλειδί για το νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί στην Ελλάδα, στη μετά εκλογών εποχή, θα διαδραματίσουν τα μικρότερα ελληνικά κόμματα, καθώς αυτά θα καθορίσουν τους πιθανούς συσχετισμούς κατά την κρίσιμη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.
Όπως όλα δείχνουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, θα δυσκολευθούν να συγκεντρώσουν το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδό τους στη Βουλή.
Το ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι και το ΚΚΕ, στον αντίποδα, θα διασφαλίσουν με σχετική άνεση την είσοδό τους στη Βουλή, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό της τάξης του 6%.
Επενδυτική στρατηγική
Η διατήρηση της αβεβαιότητας στην Ελλάδα θα οδηγήσει μοιραία σε επανακαθορισμό του ρίσκου σε ό,τι αφορά τα ελληνικά assets.
Η τρέχουσα κατάσταση αναμένεται να καταστήσει μη ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα, σε ορίζοντα 2 - 3μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης