Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Για το τέλος των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας ψηφίζουν οι Έλληνες

Bloomberg: Για το τέλος των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας ψηφίζουν οι Έλληνες
Σύμφωνα με το Bloomberg από το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ή η αλλαγή πορείας
Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ή η απόρριψη τους και ο τερματισμός των πολιτικών λιτότητας αποτελούν το διακύβευμα των σημερινών εκλογών σύμφωνα με το Bloomberg.
Ειδικότερα το Bloomberg τονίζει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες σήμερα σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα καθορίσει εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ή θα προκαλέσει τους δανειστές, δημιουργώντας προηγούμενο για όλη την Ευρώπη.
Στο δημοσίευμα υπενθυμίζονται οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, που σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά θέτουν σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το Bloomberg, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από το Βερολίνο έως την Μαδρίτη έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Ελλάδα περιμένοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Το ερώτημα τώρα δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές, αλλά το αν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο," σχολιάζουν οι αναλυτές της Axia Ventures Group Ltd, σημειώνοντας ότι "η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων θα καθορίσουν την δυναμική του νικητή, δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη νίκη".
Το μήνυμα των ελληνικών εκλογών θα είναι πολύ σημαντικό καθώς και οι δύο ηγέτες, Σαμαράς και Τσίπρας τόνισαν την ευρωπαϊκή διάσταση της επιλογής που θα κάνουν οι Έλληνες ψηφοφόροι.
Μάλιστα υπενθυμίζει τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, αφότου ψήφισε την Πύλο, που μεταξύ άλλων τόνισε: "Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας".
Από την άλλη ο Τσίπρας επισήμανε ότι οι εκλογές θα κρίνουν "εάν αύριο θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης