Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυξάνει τον κίνδυνο Grexit, προειδοποιούν οι αναλυτές

tags :
CNBC: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυξάνει τον κίνδυνο Grexit, προειδοποιούν οι αναλυτές
Πως υποδέχονται οι αναλυτές τον θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το CNBC

Αυξάνεται το ρίσκο χρεοκοπίας μετά την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο CNBC, επικαλούμενο δηλώσεις αναλυτών.
Οι αναλυτές υπογραμμίζουν το γεγονός ότι αγωνία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα προκαλέσει νευρικότητα στις αγορές.
«Μια περίοδος αβεβαιότητας και νευρικότητας στις αγορές είναι πιθανή», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics, Jonathan Loynes.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της κρίσης στην ευρωζώνη, αναφέρει ο αναλυτής.
Οι αγορές είχαν προεξοφλήσει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τέτοιας έκτασης, σημειώνει ο αναλυτής της Mizuho, Ryosuke Kaneko.
Και προσθέτει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυξάνει το ρίσκο χρεοκοπίας και ενδεχομένως να προκαλέσει sell off στις αγορές.
Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ασία στην ING, Tim Cordon.
Οι αναλυτές συμφωνούν στην αύξηση του κινδύνου περί Grexit, αλλά διαφωνούν στις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη για την ευρωζώνη.
Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες και ενδεχομένως να ενθαρρύνει την άνοδο των κομμάτων που τάσσονται κατά της λιτότητας και κατά του ευρώ, προειδοποιεί η Capital Economics.
Ωστόσο ο κίνδυνος μετάδοσης στις χώρες της περιφέρειας, είναι σημαντικά περιορισμένος έναντι του 2012, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της AMP Capital, Shane Oliver.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης