Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Foreign Policy: Ο Vladimir Putin είναι ο μεγάλος νικητής των ελληνικών εκλογών

Foreign Policy: Ο Vladimir Putin είναι ο μεγάλος νικητής των ελληνικών εκλογών
Η εκλογική νίκη του αριστερού Αλέξη Τσίπρα δύναται να ενισχύσει την μάχη του Ρώσου προέδρου κατά των νέων δυτικών κυρώσεων
«Απροσδόκητη νίκη» για τον Vladimir Putin χαρακτηρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, το Foreign Policy, με δημοσίευμά του.
Ειδικότερα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας προστίθεται στις φωνές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αντιτίθενται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η ΕΕ παίζει ένα δύσκολο διπλωματικό παιχνίδι, επιχειρώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην πίεση που ασκεί στη Ρωσία και στον οικονομικό αντίκτυπο που δέχεται ως αποτέλεσμα, υπογραμμίζει το Foreign Policy, και η ανάληψη της διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να περιπλέξει την κατάσταση.
Ήδη η Ελλάδα διαφώνησε με την επιθυμία της ΕΕ για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, εκφράζοντας εν είδει «βέτο» την άρνησή της να συμμετάσχει σε νέο γύρο κυρώσεων.
Έτσι, η κυβέρνηση της Ελλάδας, έρχεται να προστεθεί σε όσους διαφωνούν με την σκληρή στάση της ΕΕ προς την Ρωσία και αυξάνει την πίεση για αλλαγή πολιτικής.
Από την πλευρά της η Ρωσία, εκμεταλλεύεται την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, με τα τοπικά Μέσα να επευφημούν την αλλαγή πλεύσης της χώρας.
Το δημοσίευμα σημειώνει, επίσης, πως σημειολογικά, η πρώτη επίσκεψη που δέχτηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν αυτή του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα, ενώ η χώρα φαίνεται ότι κινείται προς μια πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης