Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Overweight για τα ελληνικά 30ετή ομόλογα - Κρίσιμο το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου

tags :
JP Morgan: Overweight για τα ελληνικά 30ετή ομόλογα - Κρίσιμο το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου
Ελκυστική η έκθεση στα ελληνικά ομόλογα μεσοπρόθεσμα
Overweight για τα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας δηλώνει η JP Morgan σε ανάλυσή της, ενώ χαρακτηρίζει κρίσιμη τη συνεδρίασης του Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου.
Σε ανάλυσή της με τίτλο «Greek bond valuations look stretched: go long 30Y GGB with a medium term horizon», η JP Morgan κρίνει ελκυστική την έκθεση στα ελληνικά ομόλογα μεσοπρόθεσμα, ωστόσο τονίζει ότι η τοποθέτηση αυτή προσφέρεται για επενδυτές που μπορούν να «αντέξουν» την υψηλή μεταβλητότητα των επομένων εβδομάδων/μηνών.
Το σημαντικότερο γεγονός όσον αφορά την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, είναι η συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου, όπου θα συζητηθεί η επέκταση του ελληνικού προγράμματος και θα κριθεί η συνέχεια για τη χρηματοδότηση των τραπεζών.
Η JP Morgan θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο να μην πάρει παράταση το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο αν αυτό συμβεί τότε θα μπορούσε να προχωρήσει στην υποβάθμιση της σύστασης overweight για τα 30ετή ομόλογα.
Η αμερικανική τράπεζα χαρακτηρίζει δύσκολες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά τελικά θα υπάρξει συμφωνία χωρίς να προκληθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
Εν όψει της αυριανής συνάντησης με τον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselobloem η JP Morgan δεν αναμένει κάποια συμφωνία, αλλά περισσότερο μια πρώτη επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
H JP Morgan σημειώνει το γεγονός ότι η ελληνική αγορά αντέδρασε πολύ αρνητικά μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με τις αποδόσεις να αυξάνονται πάνω από τα υψηλά που σημείωσαν στις αρχές Ιανουαρίου.



Στα τρέχοντα επίπεδα η ελληνική καμπύλη καταδεικνύει πιθανότητες πιστωτικού γεγονότος άνω του 50% σε ορίζοντα τριετίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης