Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Να κλείσουν οι θέσεις σε ομόλογα και μετοχές της περιφέρειας λόγω Ελλάδας

tags :
Goldman Sachs: Να κλείσουν οι θέσεις σε ομόλογα και μετοχές της περιφέρειας λόγω Ελλάδας
Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Ελλάδα. Μεσοπρόθεσμα ελκυστικά τα ευρωπαϊκά assets
Οι πολιτικές εξελίξεις, και όχι οι οικονομικές, είναι αυτές που θα οδηγήσουν τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Ελλάδας, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία εξακολουθεί να συντηρεί στο βασικό της σενάρια μιας μορφής συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας.
Στην 7σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Greece: Taking stock post-election" (Ελλάδα: Οι μετοχές μετά τις εκλογές), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs δείχνει να επιβεβαιώνεται που ανέμενε περιορισμένες επιδράσεις στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης από τις ελληνικές εξελίξεις.
Μέχρι στιγμής, αυτή η θέσει έχει αποδειχθεί σωστή, αναφέρει.
Αλλά η θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης γίνεται πιο ευρωσκεπτικιστική και επιθετική από ό, τι αναμενόταν, αυξάνοντας τον πολιτικό κίνδυνο, εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό και χρηματοπιστωτικό ατύχημα και, ενδεχομένως, σε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη («Grexit»).
Ενώ οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν τώρα καλύτερα εργαλεία για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου κινδύνου, είναι απίθανο αυτά να ενεργοποιηθούν κατά τέτοιον τρόπο ώστε η ένταση να περιορίσει τους κινδύνους της αγοράς από ένα Grexit.
Έτσι η Goldman Sachs αναμένει σημαντική μεταβλητότητα στην αγορά, σε περίπτωση που εκδηλωθεί το Grexit.
Η ένταση και η επιμονή αυτών των διακυμάνσεων θα εξαρτηθεί από τη διαδικασία με την οποία θα συμβεί το Grexit, καθώς και από τη φύση της πολιτικής απάντησης σε αυτό σε άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, συνιστά το κλείσιμο των ανοιγμάτων σε περιφερειακά ομόλογα (Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία) και μετοχές, εωσότου υπάρξει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών αρχών.
Ωστόσο, συνεχίζει να βλέπει μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την ευρωπαϊκή αγορά κινητών αξιών, δεδομένου του ελκυστικού ασφάλιστρο κινδύνου, του αντίκτυπου της ποσοτικής χαλάρωσης και της βελτίωσης των κυκλικών προοπτικών από την επίπτωση της μείωσης των τιμών του πετρελαίου και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης