Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Ο Γ. Βαρουφάκης είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ενδιαφέρων άνδρας του πλανήτη

Business Insider: Ο Γ. Βαρουφάκης είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ενδιαφέρων άνδρας του πλανήτη
Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στον Έλληνα γκουρού της θεωρίας των παιγνίων, αναφέρει σε δημοσίευμά του, το Business Insider
Τα μάτια όλων παρακολουθούν τον νέο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «ελευθεριακός μαρξιστής» και ανέλαβε το υπουργείο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η θέση του για το αβάσταχτο ελληνικό χρέος φαίνεται να αλλάζει καθημερινά, κάτι που απροσδόκητα λειτουργεί υπέρ του», αναφέρει το δημοσίευμα, η συντάκτης του οποίου χαρακτηρίζει τον Βαρουφάκη «γκουρού της θεωρίας των παιγνίων».
Ως προς την εικόνα που παρουσιάζει στις δημόσιες εμφανίσεις του και την οποία πολλά Μέσα κατακρίνουν, το Business Insider εκτιμά πως στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν παίζω με τους κανόνες σου!
Ο Βαρουφάκης ξέρει τη θεωρία των παιγνίων καλύτερα από τον καθένα και φαίνεται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις σκέφτεται μπροστά από τον συνομιλητή του.
Κάτι, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν φαίνεται.
Αντιθέτως, παρουσιάζεται βιαστικός και χειμαρρώδης και όχι ψυχρά υπολογιστικός, όπως θα περίμενε κανείς.
Αρχικά, έμοιαζε σαν να ακολουθεί τη θεωρία του τρελού άνδρα: αν υποδυθείς τον τρελό αρκετά καλά, οι εχθροί σου θα τρομάξουν και θα σου δώσουν παραπάνω από όσα θέλεις.
Ωστόσο, στην συνέχεια, ξεκίνησε τα ταξίδια του στο εξωτερικό και τελικά φάνηκε να κάνει αυτό που όλοι νόμιζαν ότι θα αποφύγει: να διαπραγματεύεται.
Κέρδισε τη συμπάθεια της Γαλλίας και με μία περίεργη στροφή φάνηκε να προσεγγίζει τη Γερμανία
Η στρατηγική του Βαρουφάκη, κάπως τολμηρός, λίγο τρελούτσικος αλλά πρόθυμος να διαπραγματευτεί, μπορεί τελικά και να τον οδηγήσει κάπου, σημειώνει το δημοσίευμα ή θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.
Όποια και αν είναι η κατάληξη, η τύχη του ευρώ βρίσκεται στα χέρια, τουλάχιστον εν μέρει, ενός ριζοσπαστικού οικονομολόγου, που δεν φοράει γραβάτα και φαίνεται σαν να μην τον νοιάζει τίποτα.
«Το παιχνίδι ξεκίνησε.», καταλήγει το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης