Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Dallara: Λογική η σύνδεση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη

Dallara: Λογική η σύνδεση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη
Ο στόχος όλων πρέπει να είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και η πρόσβαση στις αγορές
Η Ελλάδα χρειάζεται μια ήπια χαλάρωση στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, πιθανότατα μέσω μιας επιμήκυνσης, διαμηνύει ο πρώην ισχυρός άντρας του IIF, Charles Dallara, που πρωτοστάτησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το 2012.
Όπως εξηγεί ο Dallara, η σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με την πορεία της ανάπτυξης έχει νόημα.
Σε ό,τι αφορά την αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ο Dallara σημειώνει χαρακτηριστικά πως "οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν μια ισορροπημένη προσέγγιση και να ακούσουν την Ελλάδα για να βρουν μια λύση με ένα πρόγραμμα με περισσότερο αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Ο στόχος όλων πρέπει να είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και η πρόσβαση στις αγορές αλλιώς οι Ευρωπαίοι δανειστές θα δανείζουν για πάντα την Ελλάδα και αυτό κανείς δεν το θέλει".
Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, χρειάζεται την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των ίδιων των πολιτών, προσθέτει.
Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί στην επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν μερικώς πραγματοποιηθεί εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής στήριξης και της οικονομικής ύφεσης, σημειώνει επίσης ο Dallara.
Για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζει πως έχουν ζωτικό ρόλο για την ελληνική οικονομία.
Έχει μεγάλη σημασία να υποστηριχθούν οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, εξηγεί.
Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, οι ισολογισμοί τους έχουν βελτιωθεί και σε συνθήκες ανάπτυξης το τραπεζικό σύστημα θα επανέλθει σε υγιή θέση, καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης