Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gallup: Αδυναμία στη Ρωσία έχουν οι Έλληνες – Μικρότερο το ποσοστό αποδοχής της E.E.

Gallup: Αδυναμία στη Ρωσία έχουν οι Έλληνες – Μικρότερο το ποσοστό αποδοχής της E.E.
Η Ρωσία χαίρει της εκτιμήσεως του 35% των Ελλήνων, ενώ η ΕΕ μόλις του 23%
Καθώς η νέα ελληνική κυβέρνηση, μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, διάκειται φιλικότερα από την προηγούμενη προς την Ρωσία, πολλοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις γεωπολιτικές εξελίξεις και στο αν η Ελλάδα θα στραφεί ολοκληρωτικά προς την Ρωσία, έναντι της ΕΕ.
Οι Έλληνες πολίτες, πάντως, φέρονται να προτιμούν περισσότερο μια σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία, από ότι με την ΕΕ, καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup, η ηγεσία της Ρωσίας έλαβε το 35% της προτίμησης των Ελλήνων, σε σύγκριση με 23%, που έλαβε η ΕΕ.
Η Gallup εκτιμά πως οι Έλληνες αισθάνονται πιο κοντά στη Ρωσία, λόγω κοινών πολιτισμικών, θρησκευτικών και οικονομικών αναφορών και δεσμών.

Greeks More Approving of Russia's Leadership Than EU's

Από την άλλη πλευρά, η στροφή των Ελλήνων προς την Ρωσία απηχεί την μεγάλη δυσαρέσκειά τους για την διακυβέρνηση της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της οικονομικά πληγωμένης Ελλάδας, η οποία δέχτηκε βαρύ το πλήγμα από την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει τις εισαγωγές εκ δυσμάς, ως αντίποινα στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν.
Το 41% των εξαγόμενων αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας είχε ως προορισμό τη Ρωσία, με την αξία τους να αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Φαίνεται, τέλος, ότι οι Έλληνες, που εκτιμούν ότι η οικονομία της χώρας πηγαίνει προς το χειρότερο, αποδοκιμάζουν περισσότερο την γερμανική και την ευρωπαϊκή ηγεσία, των οποίων τα ποσοστά αποδοχής είναι ακόμα μικρότερα.

Economy Less of a Factor in Approval of Russia's Leadership

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης