Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Σοκολάτα... ο νέος «χρυσός» των αγορών! Επενδυτικός παράδεισος τα εταιρικά ομόλογα

Deutsche Bank: Σοκολάτα... ο νέος «χρυσός» των αγορών! Επενδυτικός παράδεισος τα εταιρικά ομόλογα
Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στα εταιρικά ομόλογα
Σε επενδυτικό παράδεισο φαίνεται πως τείνουν να μετατραπούν οι σοκολατοβιομηχανίες, με τη Deutsche Bank να εκτιμά ότι «η σοκολάτα είναι ίσως ο νέος χρυσός!».
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η απόδοση του ομολόγου της ελβετικής σοκoλατοβιομηχανίας Nestle έκλεισε στο -0,2%, ακολουθώντας τις αρνητικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ελβετίας, τάση η οποία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, «ήταν θέμα χρόνου τα εταιρικά ομόλογα να ακολουθήσουν την παράλογα χαμηλή πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων».
Σημειώνεται ότι η απόδοση του τετραετούς ομολόγου που εκδίδει η Nestlé και που κατέστη αρνητική, την κατέστησε μία από τις λίγες εταιρείες που έχουμε δει την απόδοση επί του χρέους της με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ετών να πέφτει κάτω από το μηδέν.
Με την αυξανόμενη απειλή του χαμηλού πληθωρισμού που θέτει σε πραγματικό κίνδυνο την εύθραυστη οικονομία της Ευρωζώνης, ορισμένοι επενδυτές υπολογίζουν ότι αξίζει να έχουν στην ιδιοκτησία τους τα ομόλογα της Nestle, ακόμη και με ελάχιστη ή καμία επιστροφή.
«Ίσως τελικά η σοκολάτα είναι ο νέος χρυσός!» καταλήγουν με νόημα οι αναλυτές της Deutsche Bank.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης