Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Απομονωμένη η Ελλάδα - Πιέζει ασφυκτικά η ΕΚΤ - Ένας εναντίον… 18 στο Eurogroup

Reuters: Απομονωμένη η Ελλάδα - Πιέζει ασφυκτικά η ΕΚΤ - Ένας εναντίον… 18 στο Eurogroup
«Η Ελλάδα είναι εναντίον όλων, εναντίον και των 18» 
Η ελληνική κυβέρνηση αν και απομονωμένη και κάτω από την ασφυκτική πίεση της ΕΚΤ, αρνείται να αποδεχθεί την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος βοήθειας και εμμείνει στη συμφωνία - γέφυρα.
Στην παραπάνω φράση συμπυκνώνει το πρακτορείο Reuters την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας, Βρυξελλών και Βερολίνου.
Με το βλέμμα όλων να βρίσκεται στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Γιάννης Βαρουφάκης αξιώνει μία συμφωνία γέφυρα, η οποία θα εξασφαλίσει τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας, ενόσω η κυβέρνηση θα παρουσιάζει στους Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα μεταρρύθμισης της οικονομίας αλλά και το νέο deal για το ελληνικό χρέος.
«Δεν αποδεχόμαστε καμία συμφωνία, η οποία δεν σχετίζεται με το νέο πρόγραμμα» σημειώνει στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.
Πάντως, το αμερικανικό πρακτορείο, πραγματοποιώντας μία μίνι αποτίμηση της περιοδείας του Γ. Βαρουφάκη, παραδέχεται πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επέστρεψε στην Αθήνα με… άδεια χέρια, καθώς ακόμη και αριστερές κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας καλούν την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Την Τετάρτη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τους τρόπους χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Ωστόσο, υπογραμμίζει το Reuters, το κλίμα δεν προδιαγράφεται θετικό, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στις συζητήσεις των δύο πλευρών.
«Η Ελλάδα είναι εναντίον όλων, εναντίον και των 18» τονίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters.
Οι Ευρωπαίοι πιστωτές, υιοθετώντας πλήρως τις γερμανικές επιταγές, καθιστούν σαφές πως δεν αποδέχονται καμία οπισθοδρόμηση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και καμία αναίρεση των προηγούμενων ελληνικών δεσμεύσεων.
Από την άλλη πλευρά, σπεύδει να υπογραμμίσει το Reuters, o Aλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημόσιων υπαλλήλων και την ακύρωση ορισμένων ιδιωτικοποιήσεων.
«Όλα αυτά συνιστούν πηγή σύγκρουσης μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών» συμπεραίνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης