Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Liberation: Γελοίο το αίτημα της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις - Επίθεση σε Τσίπρα, Καμμένο

tags :
Liberation: Γελοίο το αίτημα της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις - Επίθεση σε Τσίπρα, Καμμένο
Στρατηγική έντασης που πιστεύαμε ότι είχε οριστικά εγκαταλειφθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αναφέρει η Liberation
Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί η Liberation, με αφορμή την απόφαση της Ελλάδας να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.
Ο δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας, Jean Quatremer, τονίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε τίποτα καλύτερο για να εξηγήσει τις δυσκολίες της χώρας του από το να δείξει με το δάχτυλο τη Γερμανία ως υπεύθυνη.
Μάλιστα χαρακτηρίζει την επιλογή Τσίπρα ως μία «στρατηγική έντασης που πιστεύαμε ότι είχε οριστικά εγκαταλειφθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο».
Ωστόσο τονίζει ότι στην παρούσα συγκυρία, αυτή η γερμανοφοβική ρητορική δεν εκπλήσσει, καθώς η Ελλάδα μάς έχει συνηθίσει σε πυρετώδη ξεσπάσματα εθνικισμού και ξενοφοβίας.
Ο αρθρογράφος της Liberation κάνει λόγο για εθνικιστικό ξέσπασμα στην Ελλάδα, ενώ χαρακτηρίζει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ως ένα ευρωφοβικό, ξενόφοβο, ομόφοβο κόμμα.
Χαρακτηρίζει μάλιστα επίδειξη προκλητικότητας απέναντι στην Τουρκία, την απόφαση του υπ. Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου, να πετάξει στις 30 Ιανουαρίου, με τους επικεφαλής του Στρατού, στα Ίμια.
Το αίτημα της Ελλάδα για πολεμικές αποζημιώσεις δεν έχει κανένα ιστορικό και πολιτικό νόημα, καθώς η Ευρώπη χτίστηκε πάνω σε μια συγγνώμη:
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν από το 1953 να απαιτήσουν πολεμικές αποζημιώσεις ώστε να μην επαναλάβουν το λάθος της Συμφωνίας των Βερσαλλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης