Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται... μόνος του - Στο τέλος θα αποδεχτεί το Μνημόνιο

Brown Brothers Harriman: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται... μόνος του - Στο τέλος θα αποδεχτεί το Μνημόνιο
Περίπου το 80-85% του υφιστάμενου πλαισίου είναι πιθανό να διατηρηθεί
Θετικά κρίνει η Brown Brothers Harriman τις διαρροές ότι η Ελλάδα συζητά με τους Ευρωπαίους την παράταση του προγράμματος έως τον Αύγουστο, και όχι έως τον Μάιο, που αρχικά είχε διαρρεύσει.
Σύμφωνα με την  Brown Brothers Harriman, οι κατευθυντήριες γραμμές των νέων προτάσεων για την Ελλάδα περιλαμβάνουν την αποδοχή περίπου το 70% των ρυθμίσεων του Μνημονίου και, ενδεχομένως, την εκταμίευση μέρους των 7 δισ. ευρώ δόσης που η Αθήνα έχει αρνηθεί.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει νέες μεταρρυθμίσεις, ενώ θέλει να αξιοποιήσει και τις προτάσεις του του ΟΟΣΑ.
"Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Ελλάδα προτείνει επίσης μια μεταβατική περίοδο (δάνειο - γέφυρα) η οποία θα εκτείνεται μέχρι τον Αύγουστο και όχι τον Μάιο", τονίζει η Brown Brothers Harriman.
Ωστόσο, οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman μέμφονται τις προτάσεις της Ελλάδος, καθώς οι επίσημοι πιστωτές δεν φαίνεται να έχουν χαλαρώσει τη θέση τους ούτε στο ελάχιστο.
Το τελευταίο σχέδιο φαίνεται να είναι η τρίτη επανάληψη των νέων προτάσεων από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Φαίνεται σαν να διαπραγματεύεται με τον εαυτό της.
"Ακόμα η βάση για μια συμφωνία υφίσταται".
Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα είναι μια διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις, αναφέρει η Brown Brothers Harriman.
"Μάλλον, κάτι σαν 80-85% του υφιστάμενου πλαισίου είναι πιθανό να διατηρηθεί, με τους Ευρωπαίους να παρέχουν κάποιες μικρές παραχωρήσεις, όπως η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και ευνοϊκότερους όρους για τα υπάρχοντα χρέη σε αντάλλαγμα για τις νέες μεταρρυθμίσεις"
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο πιθανό να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς", καταλήγει η Brown Brothers Harriman.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης