Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Στη… φωλιά των λεόντων της Ευρωζώνης εισέρχεται ο Γ. Βαρουφάκης

Reuters: Στη… φωλιά των λεόντων της Ευρωζώνης εισέρχεται ο Γ. Βαρουφάκης
Έτοιμος για σύγκρουση με τους ευρωπαίους πιστωτές δηλώνει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών
Στη… φωλιά των λεόντων της Ευρωζώνης εισέρχεται σήμερα ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνει σε άρθρο του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, με αφορμή τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, με θέμα την Ελλάδα.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ο έλληνας υπουργός είναι έτοιμος να έρθει σε σύγκρουση με τη Γερμανία και τους συμμάχους της σχετικά με την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να απορρίψει τα μέτρα λιτότητας, να θέσει τέλος στη συνεργασία με την τρόικα και απαιτώντας μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Αν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, τότε οδηγούμαστε σε ένα "κούρεμα"», τόνισε στο γερμανικό περιοδικό Stern ο έλληνας υπουργός την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι το κρίσιμο είναι ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο σύντομο μέλλον.
Από την άλλη πλευρά, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και άλλοι ομόλογοί του των χωρών της ζώνης του ευρώ περιμένουν να ακούσουν το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Eurogroup, προειδοποίησαν ωστόσο ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς το υπάρχον πρόγραμμα λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και μια συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή.
Βεβαίως, σημειώνεται στο δημοσίευμα, η πλειονότητα των αναλυτών υποστηρίζει ότι τα σημάδια δείχνουν ότι θα υπάρξει μια συμφωνία μέσα στον μήνα, παρά τους εκατέρωθεν υψηλούς τόνους, καθησυχάζοντας τις παρούσες ανησυχίες που επικρατούν στις αγορές.
Όσον αφορά το μεταβατικό πρόγραμμα έξι μηνών, που προτείνει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, αξιωματούχοι της Ε.Ε. σημειώνουν ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα είναι μια επέκταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής, χαμηλότερο επιτόκιο και ενδεχομένως ένα παρατεταμένο μορατόριουμ όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους, ως αντάλλαγμα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων υπό εξωτερική επίβλεψη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης