Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Το ελληνικό δράμα παραμένει - Τελευταία ευκαιρία το Eurogroup - Στήριξη χωρίς όρους δεν γίνεται

Economist: Το ελληνικό δράμα παραμένει - Τελευταία ευκαιρία το Eurogroup - Στήριξη χωρίς όρους δεν γίνεται
Πως η Ελλάδα θα λάβει βοήθεια, εάν συνεχίσει να απορρίπτει τους όρους που θα συνοδεύουν τη χορήγηση της βοήθειας;
Μετά την ένταση που επικράτησε τόσο στο Eurogroup της Τετάρτης, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ένας συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και δανειστών δεν μοιάζει να είναι κοντά, προβλέπει με τη σειρά του και ο Economist, αποτιμώντας μια προς μια όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.
Όπως επισημαίνει, σε νέο δημοσίευμά του, το περιοδικό... εάν κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα και περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, κατά τον Αϊνστάιν, αυτό θα ήταν ο ορισμός της παράνοιας.
Στην Ευρωζώνη αυτή είναι όμως η καθημερινότητα..
Το ελληνικό δράμα παραμένει.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται επειγόντως οικονομική βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν θέλει πακέτο διάσωσης, λιτότητα και μνημόνια.
Από την πλευρά της η Ευρωζώνη επιμένει να πιέζει την Ελλάδα να υπογράψει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, ήτοι την παράταση του μνημονίου.
Νέα βοήθεια, χωρίς νέους όρους δεν γίνεται, διαμηνύει στην Αθήνα η Ευρώπη.
Η επίτευξη συμβιβασμού δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, υποστηρίζει ο Economist, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα καταστροφική την έκβαση του έκτακτου Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το παράδοξο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών είναι το εξής:
Οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στο ότι διαφωνούν!
Η προσοχή όλων στρέφεται τώρα στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας 16/2.
Το Eurogroup της Δευτέρας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει παράταση του μνημονίου...
Το μείζον ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Τι θα συμβεί μετά τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας;
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν είναι άμεσος, ωστόσο κάποια στιγμή θα απαιτηθεί να βρεθεί μια λύση, προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.
"Η θεμελιώδης δυσκολία είναι προφανής: Πως η Ελλάδα θα λάβει βοήθεια, εάν συνεχίσει να απορρίπτει τους όρους που θα συνοδεύουν τη χορήγηση της βοήθειας;", διερωτάται, με νόημα, ο Economist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης