Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Europe Economics: Για ποιους αποτελεί διακαή πόθο η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ; - Τι φοβούνται

Europe Economics: Για ποιους αποτελεί διακαή πόθο η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ; - Τι φοβούνται
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η Ισπανία, είναι η υιοθέτηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ
Για διακαή πόθο μιας σειράς κυβερνήσεων της ευρωζώνης να αποτύχει η διαπραγματευτική μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, κάνει λόγο η Europe Economics.
«Για μια σειρά κυβερνήσεων της ευρωζώνης, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε δημόσια θέα, είναι σημαντική», τονίζει ο Andrew Lilico, επικεφαλής της Europe Economics.
Μιλώντας στο CNN Money, ο Lilico τόνισε ότι η υιοθέτηση των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση της Ισπανίας, για παράδειγμα.
Μια επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε σε μια μεγάλη πολιτική νίκη του κινήματος Podemos, το οποίο έχει στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και αποτελεί απειλή για το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Marriano Rajoy.
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης του κινήματος Podemos, το οποίο ξεπήδησε από το κίνημα της πλατείας στη Μαδρίτη, στήριξε προεκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έδωσε το παρών στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια.
Η Μαδρίτη, αλλά και η Ευρώπη γενικότερα, φοβούνται ότι μια επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης Τσίπρα, θα δώσει ώθηση στα ριζοσπαστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, απειλώντας την πολιτική ελίτ της Ε.Ε.
Άλλωστε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης ο Ισπανός πρωθυπουργός τήρησε την πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης