Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η Ελλάδα αψηφά τους πιστωτές της – Αναζητά πίστωση, όχι όμως πρόγραμμα διάσωσης

Reuters: Η Ελλάδα αψηφά τους πιστωτές της – Αναζητά πίστωση, όχι όμως πρόγραμμα διάσωσης
Αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, τονίζεται
Το αδιέξοδο στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ σημειώνει σε άρθρο του το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μετά την απόρριψη ως «απαράδεκτης» εκ μέρους της Αθήνας της πρότασης επέκτασης κατά 6 μήνες του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.
Η απρόσμενα ταχύτατη κατάρρευση των συνομιλιών έχει ενισχύσει τις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση, ενώ σημειώνεται ότι είναι αβέβαιο πόσο θα μπορέσει να… επιπλεύσει η χώρα χωρίς τη διεθνή υποστήριξη.
Εν τω μεταξύ, αύριο Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει αν θα διατηρήσει τον έκτακτο δανεισμό προς τις ελληνικές τράπεζες.
Πάντως, από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα σε 48 ώρες θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία πάνω σε διαφορετικούς όρους.
Όπως σημειώνεται, οι συνομιλίες που αναμένονταν να κρατήσουν μέχρι αργά το βράδυ, έληξαν μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, πολύ λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την οποία ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν εκφράσει ανησυχία και έκπληξη για την έλλειψη προετοιμασίας από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο πρακτορείο ανώτερου έλληνα τραπεζίτη σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup, «πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και τις τράπεζες».
Οι εκροές θα συνεχιστούν, τόνισε και πρόσθεσε ότι «χάνουμε 400-500 εκατ. ευρώ κάθε ημέρα και αυτό σημαίνει περί τα 2 δισ. κάθε εβδομάδα», ενώ σημείωσε τις πιέσεις που θα υπάρξουν από σήμερα σε μετοχές και ομόλογα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης