Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Η ελληνική κρίση προκαλεί δημογραφικά προβλήματα, απογοητευτικά τα στοιχεία

Economist: Η ελληνική κρίση προκαλεί  δημογραφικά προβλήματα, απογοητευτικά τα στοιχεία
«Η οικονομική κρίση μεγέθυνε το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης»
Στις δραματικές επιπτώσεις της ελληνικής στα δημογραφικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας εστιάζει ο Economist, εκπέμποντας SOS για το εγχώριο εργατικό δυναμικό.
«Οι Έλληνες έχουν πλήθος λόγων να αναζητούν την αλλαγή, καθώς ακόμη και πριν την κρίση, η Ελλάδα πορευόταν με βραδείς ρυθμούς» επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό.
Όπως υπενθυμίζει, το 2008 μόλις το 35% των νοικοκυριών διέθετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποτελώντας το χαμηλό ποσοστό στην Ευρώπη.
Παράλληλα, τα ποσοστό της νεανικής ανεργίας και του δημόσιου χρέους ήταν πάντοτε υψηλά.
«Η οικονομική κρίση βέβαια, μεγέθυνε το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης» σχολιάζει ο Economist, προσθέτοντας πως η ανεργία υπερέβη το 26% ενώ το 35% των Ελλήνων βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.








Το χειρότερο όλων, συμπληρώνει το βρετανικό περιοδικό, είναι η επιδείνωση των δημογραφικών τάσεων, καθώς ο ρυθμός γεννήσεων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, ενώ ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
Ως αποτέλεσμα, καταλήγει ο Economist, ο ελληνικός πληθυσμός γερνάει, με την ελληνική αναλογία εργαζομένων - συνταξιούχων να συγκαταλέγεται στις χειρότερες παγκοσμίως.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης