Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης ο Τσίπρας μετά τη συμφωνία του Eurogroup

Business Insider: Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης ο Τσίπρας μετά τη συμφωνία του Eurogroup
O Tσίπρας πρέπει να παλέψει από την μίας με τους ευρωπαίους εταίρους και από την άλλη με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συμφωνία του Eurogroup, σύμφωνα με άρθρο του Mike Bird στο Business Insider.
Ειδικότερα όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ο Τσίπρας που πρέπει να παρουσιάσου μία λίστα με μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup, προκειμένου να δοθεί επισήμως η έγκρισή στο ελληνικό αίτημα παράτασης της Σύμβασης, έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στην Σκύλλας, δηλαδή την τους ευρωπαίους εταίρους και την Χάρυβδη, που είναι τα σκληροπυρηνικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως τονίζεται πρέπει να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που μπορεί να δηλητηριάσουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο πλευρών.
Από τη μία πλευρά φαίνεται πως αυτό το χάσμα δεν μπορεί να γεφυρωθεί, ωστόσο η δήλωση του Επίτροπου Οικονομικών, P. Moscovici ότι δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα είναι ανακουφιστική.
Μάλιστα γίνεται αναφορά και στον υπουργό Ενέργειας, Π. Λαφαζάνη, που χαρακτηρίζεται ως μία σημαντική μορφή της αριστερής πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με δηλώσεις του απέρριψε κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων.
Συγκριμένα σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και ότι η κυβέρνηση «δεν θα συμφωνήσει σε μια συμφωνία η οποία θα οδηγήσει σε ακύρωση του πυρήνα του ριζοσπαστικού, προοδευτικού προγράμματος μας».
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο οι δηλώσεις του Λαφαζάνη έρχονται σε αντίθεση με ορισμένες κινήσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό είναι πιθανό να είναι ένα σημείο τριβής με την Ευρώπη, καθώς το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπήρξε μέρος της ευρύτερης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.
Παράλληλα γίνεται αναφορά και στο άρθρο του Μανώλη Γλέζο, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε συγγνώμη που «συνέβαλε σε αυτή την ψευδαίσθηση», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελείωνε το μνημόνιο στην Ελλάδα.
Ωστόσο σημειώνεται ότι προς το παρόν, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνουν τεράστια υποστήριξη για τη στάση τους,καθώς το 81% των Ελλήνων βλέπουν τη διαπραγματευτική θέση ως θετική και το 73% πιστεύει ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά.
«Το αν αυτό μπορεί να διαρκέσει είναι ένα αναπάντητο ερώτημα» καταλήγει το Business Insider.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης