Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Ο Τσίπρας δέχεται την πρώτη εγχώρια κριτική - «Πυρά» από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Reuters: Ο Τσίπρας δέχεται την πρώτη εγχώρια κριτική - «Πυρά» από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έτυχε της σκληρής κριτικής του Μανόλη Γλέζου
Τα πρώτα ψήγματα κριτικής φαίνεται πως δέχεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία απόψε αναμένεται να παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό της πλάνο.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας - μετά την παράταση του προγράμματος διάσωσης – θα παρουσιάσει μία λίστα μεταρρυθμίσεων ως αντιστάθμισμα στα μέτρα  λιτότητας των δανειστών.
«Η λίστα θα περιλαμβάνει μία σειρά μεταρρυθμίσεων, τα οποία προτείνονται από την ελληνική κυβέρνηση» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
«Πάνω απ’ όλα, θα περιλαμβάνει κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα στοχεύουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς» συμπλήρωσε, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ».
«Θέλουμε η λίστα να γίνει πλήρως αποδεκτή από τους εταίρους. Γι’ αυτό βρισκόμαστε άλλωστε, σε συνεχείς διαβουλεύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση» τόνισε εν συνεχεία.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «νίκη» της Ελλάδας στο Eurogroup της Παρασκευής, παρά το γεγονός πως αποδέχθηκε την παράταση του προγράμματος, για το οποίο είχε δεσμευτεί πως θα το καταργήσει.
Όμως, διατείνει το Reuters, ο Έλληνας πρωθυπουργός έτυχε της σκληρής κριτικής του Μανόλη Γλέζου, ο οποίος έκανε λόγο για κατάρρευση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μετονομάζοντας την τρόικα σε θεσμούς και το πρόγραμμα διάσωσης σε συμφωνία και τους πιστωτές σε εταίρους, δεν αλλάζει την κατάσταση» επισήμανε ο Μανόλης Γλέζος.
«Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες γιατί τους παγιδεύσαμε σε μία ψευδαίσθηση. Ας αντιδράσουμε, προτού είναι αργά» υπερθεμάτισε το ιστορικό στέλεχος της ελληνικής Αριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης