Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Μετά την Ελλάδα ο Draghi μπορεί να στρέψει την προσοχή του στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού

tags :
Bloomberg: Μετά την Ελλάδα ο Draghi μπορεί να στρέψει την προσοχή του στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού
Απομακρύνεται η ανησυχία για την Ελλάδα, στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στρέφεται η προσοχή της ΕΚΤ
Στη μάχη κατά του πληθωρισμού στην ευρωζώνη μπορεί να στρέψει και πάλι την προσοχή του ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, μετά την ανάπαυλα στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Μετά την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση, η ανησυχία για την Ελλάδα και τις χρηματοδοτικές της ανάγκες περιορίζεται.
Έτσι η ΕΚΤ μπορεί να στρέψει την προσοχή της στις λεπτομέρειες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ και στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού.
Ο Draghi, ο οποίος θα παρευρεθεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, θα λάβει στοιχεία από τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, τα οποία θα δείχνουν μείωση των τιμών καταναλωτή και αποτελούν προάγγελο για τα στοιχεία που αφορούν την ευρωζώνη.
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να υποχωρήσει σε νέα ιστορικά χαμηλά.
Ο Teunis Brosens, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Groep τονίζει ότι ο Draghi νιώθει ανακουφισμένος που δεν αναγκάστηκε να τραβήξει στη σκανδάλη για την Ελλάδα.
«Πλέον θα επικεντρωθεί στο QE, καθώς ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει αρνητικός, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι» τονίζει ο αναλυτής.
Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου στις 5 Μαρτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης