Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Δεδομένο το τρίτο δάνειο για την Ελλάδα - Έρχεται νέος γύρος αναταράξεων στις διαπραγματεύσεις

JP Morgan: Δεδομένο το τρίτο δάνειο για την Ελλάδα - Έρχεται νέος γύρος αναταράξεων στις διαπραγματεύσεις
Σε ό,τι αφορά την παράταση της δανειακής σύμβασης, η JP Morgan προβλέπει πως θα εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης
Δεδομένη χαρακτηρίζει η JP Morgan την ανάγκη για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, μετά την εκπνοή της τετράμηνης παράτασης της δανειακής σύμβασης τον Ιούνιο.
"Θα υπάρξει τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας", εκτιμούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα έκθεσή της.
Οι ίδιοι προβλέπουν νέο γύρο αναταράξεων στις προσεχείς διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της, ωστόσο εκτιμούν πως η τελική έκβαση θα είναι θετική.
Σε ό,τι αφορά την παράταση της δανειακής σύμβασης, η JP Morgan προβλέπει πως θα εγκριθεί, χωρίς κανένα πρόβλημα, από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης.
Όπως ανέφερε σε έτερη έκθεσή της η JP Morgan, την οποία το www.bankingnews.gr παρουσίασε από τις 25/2, προχώρησε στην αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Όπως επισημαίνει σε 12σέλιδη έκθεσή της, ημερομηνίας 25/2 και υπό τον τίτλο "Closer to the End Game", αναβαθμίζει ως εξής τη σύσταση των ελληνικών τραπεζών:
- Σε Overweight την Εθνική
- Σε Neutral την Alpha Bank
- Σε Neutral την Πειραιώς
Όπως υποστηρίζει η JP Morgan, το φινάλε της πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα πλησιάζει, γεγονός που δύναται να παράσχει θετικό momentum στα ελληνικά assets.
Eστιάζοντας στον Νούμερο 1 φόβο των προηγούμενων ημερών - εκείνον που αφορά στην εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες - η αμερικανική τράπεζα κάνει λόγο για διαχειρίσιμη κατάσταση.
Η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί, παρά το γεγονός πως, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, έχει εξασφαλιστεί ρευστότητα.
Ο πολιτικός παράγοντας θα συνεχίσει να αποτελεί τον καταλύτη για την πορεία των καταθέσεων σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, προβλέπουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Kατά τους ίδιους, η ανάκαμψη στις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες θα έρθει κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, 2015.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια της έκθεσής της, η JP Morgan, στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, διαπιστώνει:
Όπως προκύπτει από το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, oι περισσότερες παραχωρήσεις, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, προήλθαν από την πλευρά της Ελλάδας.
H επίτευξη συμφωνίας καθιστά ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα, προσθέτει η αμερικανική τράπεζα.
Σταδιακά οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας βελτιώνονται.
"Μια νέα μεγάλη μείωση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κρίνεται απίθανη", προβλέπουν οι αναλυτές της JP Morgan.
"Οι ελληνικές τράπεζες θα ανακάμψουν πραγματικά, σε όρους καταθέσεων, μόνο όταν υπάρξει επαρκής σαφήνεια για την επόμενη φάση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων", τονίζουν επίσης.
"Πόλεμος, σε όρους καταθέσεων, δεν θα υπάρξει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης